Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Nagrada ZELENA MISIJA 2013

 

Na 52. sejmu DOM 2013 je bila že tradicionalno ob odprtju sejma podeljena tudi nagrada ZELENA MISIJA. Nagrado podeljuje Gospodarsko razstavišče v sodelovanju z GZS-Združenjem lesne in pohištvene industrije ter je namenjena energetsko varčnemu in okolju prijaznemu izdelku. Pri tem opazujemo celovit življenjski cikel izdelka – naravne vire, izdelavo in uporabo izdelka ter njegovo razgradnjo.

Letošnja novost je bila uvedba posebne kategorije izdelkov s prevladujočim deležem lesa in/ali lesnih tvoriv, saj želimo aktivno promovirati les kot enega redkih domačih strateških virov. Istočasno pa želimo tudi branžo pognati naprej, k iskanju okoljske optimizacije tudi znotraj lesa in lesnih izdelkov.

Ocenjevanje je izvedla strokovna komisija v sestavi; Friderik Knez (predsednik), dr. Manja Kitek Kuzman, dr. Marjana Šijanec Zavrl in dr. Nikolaj Torelli.

Zmagovalec ZELENE MSIJE 2013 je podjetje Jelovica hiše d.o.o., za izdelek Leseni pasivni vrtec Preddvor.

 

 

V obrazložitvi je komisija zapisala: “Vzorčni objekt je primer energetsko učinkovite stavbe, zgrajene v okolju prijaznih procesih iz okolju prijaznih materialov. Je primer dobre prakse, ki s svojo replikabilnostjo v Sloveniji pomembno vpliva na spremembo odnosa do trajnostne gradnje v Sloveniji.” 

 

ČESTITAMO!

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.