Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: SPIRIT Slovenija je objavil prve javne natečaje za promocijo rabe lesa

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (v nadaljevanju: SPIRIT Slovenija) je objavila prvi javnih natečajev za promocijo rabe lesa (http://www.spiritslovenia.si/razpisi/2013-07-19-Javni-natecaji-za-promocijo-rabe-lesa ).

SPIRIT Slovenija želi v okviru javnega natečaja za promocijo rabe lesa spodbuditi pozitivno podobo lesa, krepiti zavedanje o lesu ter spodbujati uporabo lesa tako pri gradnji objektov kot pri uporabi v vsakdanjem življenju. Spodbuditi želi trajnostno, ekonomsko in kakovostno uporabo lesa ter na ta način povečati njegovo uporabo.Javni natečaji so razpisani v treh ločenih sklopih:


SKLOP A: Javni natečaj za izbor naj-lesene gradnje

Predmet odprtega javnega natečaja je izbira najprimernejših projektov lesene gradnje za zgrajene objekte v preteklih 5 letih v štirih različnih kategorijah:
- stanovanjske stavbe
- javne stavbe
- poslovno-industrijski objekti ter
- inženirski objekti in tehnične rešitve.

Z denarno nagrado »Prva nacionalna nagrada za naj leseno gradnjo v Sloveniji«, ki jo bo letos SPIRIT Slovenija v okviru Javnega natečaja sklop A, za izbor naj-lesene gradnje podelili prvič, za objekte zgrajene v letih od 2008 do dneva objave javnega natečaja, želi v družbi spodbuditi umno izrabo lesa na vseh ravneh. Nagrajenci natečaja bodo imeli možnost javne predstavitve v smislu razstave na sejemski prireditvi Ambient 2013 in na spletnih straneh naročnika in sejemske prireditve Ambient 2013

Prijavni obrazec je na voljo le v elektronski obliki in ga lahko prijavitelj izpolni na spletnem naslovu  http://www.podjetniski-portal.si/prijave/prva-nacionalna-nagrada-za-leseno-gradnjo-2013 . Prijava se odda preko spletnega obrazca, elektronsko do vključno 10. septembra 2013.

 

SKLOP B: Javni natečaj za izbor naj- lesenega izdelka

Predmet odprtega javnega natečaja je identifikacija in izbor inovativno oblikovanega izdelka, izdelanega iz slovenskega lesa, z visoko dodano vrednostjo v štirih različnih kategorijah:
- pohištvo
- lesena igrača za predšolske otroke
- lesen didaktičen pripomoček za osnovnošolce/srednješolce
- luksuzni lesen izdelek.

Prijavni obrazec je na voljo le v elektronski obliki in ga lahko prijavitelj izpolni na spletnem naslovu  http://www.podjetniski-portal.si/prijave/nagrada-za-naj-lesen-izdelek-2013 . Prijava se odda preko spletnega obrazca, elektronsko do vključno 15. septembra 2013.


SKLOP C: Javni natečaj za izbor naj- inovativne rabe lesa

Predmet odprtega javnega natečaja je identifikacija in izbor novih inovativnih materialov na bazi lesa, kompozitov, hibridov, postopkov predelave in obdelave lesa in lesnih kompozitov v dveh različnih kategorijah:
- inovativna raba lesa in
- srednješolska projektna naloga.

Prijavni obrazec je na voljo le v elektronski obliki in ga lahko prijavitelj izpolni na spletnem naslovu  http://www.podjetniski-portal.si/prijave/nagrada-za-naj-inovativno-rabo-lesa-2013 .  Prijava se odda preko spletnega obrazca, elektronsko do vključno 15. septembra 2013, do 24h,

 

Vse vprašanja, vezana na vsebino javnega natečaja, sprejemamo v pisni obliki na elektronski naslov: les@spiritslovenia.si, najkasneje do 5.9.2013 za sklop A oz. najkasneje do 9.9.2013 za sklop B in C. Vprašanja in odgovori bodo objavljeni na tej spletni strani najkasneje do 14.9.2013.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.