Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Na GZS podpisan partnerski sporazum Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v lesarstvu KOCles


Podpis partnerskega sporazuma KOCles,
GZS, 24.04.2013

Kompetenčni center za razvoj kadrov v lesarstvu oziroma KOCles, kot ga na kratko imenujemo, združuje 18 lesarskih podjetij in Zavod lesarski grozd. Povezali smo se z namenom, da vzpostavimo infrastrukturo in model trajnostnega usposabljanja in razvoja kadrovskih virov, v prvi fazi za potrebe partnerjev KOCles, kasneje pa bomo k sodelovanju povabili tudi druga panožna podjetja. Tristranska pogodba med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije ter nosilnim podjetjem v projektnem kozorciju Inles d.d. je bila podpisana 18. aprila, včeraj 24. aprila pa smo sklenili partnerski sporazum in s tem postavili tudi uradne temelje partnerstva v projektu.

Zavedamo se, da so znanje, usposobljenost in kompetentnost kadrov ključni temelji konkurenčnosti v mednarodnem poslovnem okolju. Naša podjetja večinoma še nimajo izdelanih lastnih modelov kadrovskih kompetenc, zato bo panožni model (vključujoč potrebno metodologijo), ki bo razvit v prvi projektni fazi, pomembna podlaga za sistematičen razvoj človeških virov. Programi sofinanciranih usposabljanj, ki bodo izvedeni v ključnem delu projekta, bodo izredno dobrodošli, saj posamezni partnerji izključno z lastnimi materialnimi in kadrovskimi resursi vseh načrtovanih aktivnosti ne bi uspeli izpeljati. Glede na to, da imajo nekatera velika partnerska podjetja lastne strokovnjake in so pripravljena njihovo znanje posredovati tudi drugim partnerjem v KOCles, je to pomembna dodana vrednost projekta, po drugi strani pa tudi manjša podjetja razpolagajo z dragocenimi znanji, zlasti pa izkušnjami nastopa na nekaterih tržiščih in so pripravljena z njimi doprinesti svoj delež v partnerstvo.

Na osnovi teh spoznanj smo partnerji z veseljem sprejeli izziv, ki se je ponudil javnim razpisom za sofinaciranje vzpostavitve in delovanja kompetenčnih centrov za razvoj kadrov za obdobje 2012 do 2015. Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in sicer v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.