Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: 2 seja Upravnega odbora ZLPI

23. junija 2011 je potekala 2 seja novega mandata UO ZLPI.

Na seji je bilo imenovano predsedstvo UO v sestavi; Andrej Mate, Alojz Burja, Asto Dvornik, Gregor Benčina, Franc  Zupanc in Igor Milavec.

Osrednja točka seje je bila obravnava panožne strategije, ki nastaja v okviru projekta CRP "Možnosti prestrukturiranja slovenskega lesarstva". Nastajanje strategije je usklajeno z nastajanjem akcijskega načrta, ki ga pripravlja medresorska momisija GOZ in LEs. Predlog strategije naj bi bila smernica za Vlado RS pri sprejemu ustreznih podpornih ukrepov in javnih razpisov.

Darinka Kozinc, nova predsednica Zveze lesarjev Slovenije (ZLS) je podala informacijo o programu dela ZLS v naslednjem mandatu. Ključno področja ostajo promocija uporabe lesa, izdajanje revije LES, Lesarska založba in nagrada Zlati znak. UO je spreje sklep, da tudi v bodoče podpira delovanje ZLS in še posebej revije LES v obliki kot do sedaj.

Obravnavani so bili tudi skupinski sejemski nastopi v 2012 ter  predlogi v tej zvezi za JAPTI.

Sklenjeno je tudi da se nagrada Zlata vez opusti. V skladu z razvojem dogodkov se jo skuša njen koncept v naslednjih letih osvežiti z možnostjo najširšega kandidiranja.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.