Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: 4 seja Upravnega odbora ZLPI

14. decembra 2011 je potekala 4 seja novega mandata UO ZLPI.

Osrednji temi sta bili Uredba o zelenih javnih naročilih in pridobivanje novih članov ZLPI.

Sprejem te uredbe o Zelenem javne naročanju prinaša neko novo obdobje v gradnji javnih objektov in pomeni velik izziv za celotno lesnopredelovalno panogo, predvsem pri vgradnji 30% volumna lesa v javnih objektih. Mogoče je to celo priložnost za oblikovanje mešanih konzorcijev (gradbeni + pohištveni del), ki bo skupaj kandidiral na javne razpise - nastalo je namreč novo stanje, ki omogoča oblikovanje novih rešitev za delovanje v tej niši. V diskusiji so prisotni poudarjali pomembnost sprejetja Uredbe. Izrazili so tudi nezadovoljstvo z aktivnostmi GZS v zadevi ZeJN. Pomembna je implementacija ZeJN, zato strokovna služba ZLPI, da oganizira projekt za osveščanje in usposabljanje podjetij, arhitektov, projektantov, nadzornikov gradbišč in investitorjev glede ZeJN in gradnje z lesom.

 V nadaljnji razpravi so prisotni poudarili pomembnost sprejema Akcijskega načrta, katerega pripravlja medresorska komisija Gozd-Les. Akcijski načrt bo namreč podlaga za hitre ukrepe, uredbe in javne razpise v podporo razvoju gozdno-lesnega sektorja. Prisotni so podprli nadaljnje delovanje medresorske komisije Gozd-Les.

Vztrajno krčenje lesnopredelovalne panoge neizogibno vpliva tudi na članstvo in s tem na članarino za delovanje ZLPI. V pridobivanje novih članov se zato aktivno vključijo vsi člani UO.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.