Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: 3 seja Upravnega odbora ZLPI

20. septembra 2011 je potekala 3 seja novega mandata UO ZLPI.

Osrednja tema seje je bil osnutek panožne strategije lesarstva, ki nastaja v okviru projekta CRP "Možnosti za prestrukturiranje slovenske lesne industrije". Vodja projekta dr.Miha Humar je predstavil osnutek panožne strategije, ki že vsebuje cilje ter predloge ukrepov na nivoju države, gospodarstva ter podpornih ustanov. Ta strategija bo osrednji panožni dokument, katerega bomo morali naslednje leto enotno zagovarjati pri državnih ustanovah. Javna predstavitev strategije je predvidena za časa sejma pohištva Ambienti Ljubljana 2011.UO podpira predstavljen osnutek strategije lesarstva kot osnove za prihodnjo strategijo razvoja gozdno-lesnega sektorja. Osnutek naj upošteva do konca septembra dane pripombe UO. Nastajajočo strategijo lesarstva je potrebno ustrezno promovirati v medijih.

Igor Milavec je predstavil še izvedene aktvnosti Zdrušženje in Lesarskega grozda v obdobju od zadnje seje UO. Zaradi dobrega dela ZLPI in Lesarskega grozda na projektih v letih 2010 in 2011, članarine za ZLPI za leto 2012 ni potrebno dvigati. Poleg rednega plačevanja članarine je prioriteta nadaljnje pridobivanje novih članov – še posebej podjetij z dobrim poslovanjem in z zavestjo o pomenu skupnih prizadevanj za izboljšanje poslovanja panoge ter razvojni potencial. UO je sklenil, da se članarina za ZLPI za leto 2012, izračunava po enakih kriterijih kot zadnja tri leta.

Bernard Likar je predstavil aktivnosti internacionalizacije s strani ZLPI/LG od zadnje seje UO, ki obsegajo tako sejemske nastope, vhodne in izhodne delegacije kot tudi pripravo skupnega predstavitvenega kataloga. Aleš Cantarutti, direktor Centra za konkurenčnost na GZS, je nato predstavil še dejavnosti centra v podporo internacionalizaciji. Center med drugim organizira vhodne in izhodne poslovne delegacije, ki bodo šle v smeri specializacije ter bodo ciljno usmerjene. Specialisti centra pokrivajo vse pomembnejša tržišča po svetu. Oblikovan je posebni program v podporo internacionalizaciji imenovan »Go International«.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.