Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Od korenin do neba - 70 let hiš Jelovica

Ob 70-letnici je Jelovica 31.1.2011 na GZS pripravila posvet o ikoni slovenskega gospodarstva, hiši Jelovica in skritih potencialih slovenskega gospodarstva in razstavo, kjer na trak časa postavlja 70 let ustvarjanja, oblikovanja, kreativnih rešitev, zanimivih projektov in mogočnih zgodb lesene montažne hiše Jelovica.


Razstava Od korenin do neba bo na ogled od 31. januarja do 24. februarja v recepciji poslovne stavbe GZS. Vabljeni!


Družba je na področju montažne lesene gradnje v sedmih desetletjih postavila številne mejnike. Z ustvarjalnostjo, inovativnostjo in pogledom v prihodnost je družba Jelovica postala pionir na področju montažne gradnje v številnih pogledih. Po vsem svetu je postavila prek 12.000 objektov različnih velikosti in namembnosti. Najbolj odmevna so gotovo večja naselja hiš, popotresne obnove v Posočju in tujini, izgradnje lesenih montažnih vrtcev doma in v tujini v sodelovanju z Unicefom, itd.


Danes Jelovica spada med vodilna slovenska podjetja, ki ponuja lesene montažne hiše po individualnih zasnovah naročnikov. Vse bolj je prisotna tudi v segmentih vrtcev, šol in drugih večjih objektov. Objekti so energijsko varčni in okolju prijazni, izdelani iz certificiranega lesa in naravnih materialov, kjer je bivanje zdravo in prijetno.


Z razstavo in posvetom ob 70. letnici od izdelave prvih lesenih montažnih hiš družba Jelovica obeležuje visoko obletnico in nakazuje perspektive slovenske lesne industrije.


Video in fotoutrinki ob  otvoritvi razstave na GZS, 31. januar 2012.

 

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.