Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Nagrada ZELENA MISIJA 2011

 

Na jubilejnem 50. sejmu DOM 2011 je bila ob odprtju sejma podeljena nagrada ZELENA MISIJA. Nagrado podeljuje Gospodarsko razstavišče v sodelovanju z GZS-Združenjem lesne in pohištvene industrije ter je namenjena energetsko varčnemu in okolju prijaznemu izdelku. Pri tem opazujemo celovit življenjski cikel izdelka – naravne vire, izdelavo in uporabo izdelka ter njegovo razgradnjo.

Ocenjevanje je izvedla strokovna komisija v sestavi; Friderik Knez (predsednik), dr. Manja Kitek Kuzman, dr. Marjana Šijanec Zavrl in dr. Nikolaj Torelli.

Kot zmagovalec ZELENE MISIJE 2011 je bilo izbrano leseno pasivno okno UDOBJE E 92, ki ga proizvaja slovensko podjetje M Sora iz Žirov.

Nagrado je podelil predsednik R Slovenije dr. Danilo Türk.



Posebej opaženo je bilo, da je za izdelek UDOBJE E 92 izdelana celovita LCA analiza življenskega cikla vgrajenih materialov in porabljenih resursov, ki dokazuje veliko komparativno prednost lesenih izdelkov. Povzetek analize je dosegljiv na spletni strani M Sora.

 

Komisija je priznanje Zelena misija v skupini ostalih izdelkov podelila podjetju LUMAR IG d.o.o. iz Maribora za pasivno hišo PRIMUS.

 

 
 
Priznanje za montažo zunanjega stavbnega pohištva je prejelo podjetje JELOVICA OKNA d.o.o. iz Škofje Loke.
 

 

 

ČESTITAMO!

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.