Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: MG odobrilo projekt RC31 Razvojni center kreativne pohištvene industrije

 

 

2. februarja je MG objavilo rezultate Javnega razpisa za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj - Razvojni centri slovenskega gospodarstva.

Med 17 odobrenimi razvojnimi centri je tudi »RC31 Razvojni center kreativne pohištvene industrije«, katerega je prijavil ALPLES D.D. v imenu konzorcija, katerega sestavljajo še; HELIOS TBLUS D.O.O., LIP RADOMLJE D.D., GONZAGA-PRO D.O.O., KLUN AMBIENTI D.O.O., TRIIS D.O.O., MIZARSTVO BOLČIČ MITJA BOLČIČ S.P., IB-CADDY D.O.O., VISOKA ŠOLA ZA DIZAJN, UNIVERZA V LJUBLJANI, GZS-Združenje lesne in pohištvene industrije in ZAVOD LESARSKI GROZD.

RC31 - Razvojni center kreativne pohištvene industrije, bo povezal in nadgradil razvojno-raziskovalne resurse in kompetence ter ustvaril potrebne sinergije za prodor slovenske lesne pohištvene industrije na mednarodni trg izdelkov visoke dodane vrednosti na področju oblikovanja bivalnih in delovnih prostorov ter sonaravne kulture bivanja v kontekstu trajnostnega razvoja in nizkoogljične družbe.

 
Ustanavljajo ga ambiciozna in v prihodnost usmerjena podjetja in podjetniki, ki so v sodelovanju z nosilci znanja in podpornimi institucijami povezali svoje vizije, ambicije in resurse.
 
Ključna področja delovanja RC31 v obdobju 2011 – 2014 bodo razvoj novih produktov, razvoj eko površinske obdelave pohištva ter vizualizacija in izboljšani e-modeli.
 
Spodbuden je tudi uspeh celotnega lesno-predelovalnega sektorja, ki je na javnem razpisu bil med najuspešnejšimi saj je poleg omenjenega RC31 Razvojni center kreativne pohištvene industrije, bil uspešen še z dvema drugima projektoma; RC interdisciplinarnih tehnologij in izdelkov na področju lesarstva ter RC koroškega gospodarstva.
 
V teh težkih časih vsekakor zelo spodbudna novica!
Čestitamo vsem akterjem uspešnih RC!

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.