Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Poslovna srečanja slovenskih in srbskih lesnopredelovalnih podjetij

 

 

   

       

20. in 21. maja 2011, je na 6. Saboru drvoprerađivaća Srbije v Ivanjici, potekal B2B matchmaking lesarskih podjetji iz Srbije in Slovenije.

Delegacija slovenskih lesarskih podjetij se je 19. maja udeležila Slovenskega poslovnega kluba v Beogradu, 20. maja pa Sabora drvoprerađivaća Srbije v Ivanjici, kjer je bila predstavljena vrsta koristnih prispevkov o stanju/trendih na srbskem trgu ter možnostih skupnega nastopa na tretjih trgih.

20. in 21. maja je potekal poslovni matchmaking ter ogledi proizvodenj lokalnih predelovalcev lesa.

Dogodek je bil organiziran v okviru projekta "Podpora srbski lesnopredelovalni industriji pri prodoru na mednarodni trg", podprt iz sredstev Uradne razvojne pomoči R Slovenije ob sodelovanju z GZS-Centrom za konkurenčnost.

Bilateralni razvojni projekt z srbskimi partnerji z namenom spodbujanja poslovnega sodelovanja ter razvoja kooperacij z vidikom izkoriščanja prostocarinskih sporazumov, poteka od junija 2010 do junija 2011. Do sedaj so bila izvedena skupaj štiri B2B poslovna srečanja med srbskimi in slovenskimi podjetji z okrog 155 udeleženci ter posebno usposabljanje za srbska podjetja. Projekt izvajajo GZS-Združenje lesne in pohištvene industrije, Lesarski grozd ter srbska Agencija za drvo.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.