Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Obisk projektnega konzorcija WoodWisdom Era-Net2 na Oddelku za lesarstvo

 

Zadnji teden maja je MVZT gostovalo večdnevni sestanek projektnega konzorcija WoodWisdom Era-net (http://www.woodwisdom.net), kjer se je odločalo o prioritetah in tematikah letošnjega javnega razpisa evropske sektorske razvojno-raziskovalne mreže, ki bo objavljen letos jeseni.

Na tem razpisu bodo prvič lahko sodelovali tudi slovenski raziskovalci oz .slovenski predlogi RR projektov. To je velika priložnost za gozdno-lesni sektor, da pridobi sofinanciranje svojih RR projektov iz evropskih sredstev. Po predvidevanjih bo tokratni javni razpis WoodWisdom Era-Net mreže "težak" več deset mio EUR, od tega bo slovenski delež, ki ga bo zagotovil MVZT, vreden okrog 1 mio EUR.

V sklopu omenjenega sestanka projektnega konzorcija WoodWisdom Era-net mreže, je bil izveden tudi obisk Oddelka za lesarstvo ter Gozdarskega inštituta, kjer so se člani projekta (večinoma gre za nacionalne agencije in ministrstva iz evropskih držav) seznanili z kompetencami ter opremljenostjo obeh osrednjih slovenskih gozdno-lesnih RR institucij.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.