Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: VABILO na razstavo ČAR LESA 2010

 

VABILO

Z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov Svet za les, Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete ter Zveza lesarjev Slovenije organizirajo prireditev ČAR LESA (www.carlesa.si) letos kar na dveh lokacijah. Od 12. do 16. maja 2010 v Cankarjevem domu v Ljubljani in od 13. do 24. maja 2010 v desnem atriju Mestne hiše na Mestnem trgu 1 v Ljubljani
 
Odprtje bo 12. maja ob 11. uri v pritličju CD. Slavnostni govornik bo predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič, ob povezovanju Bernarde Žarn pa bosta v kulturnem programu  nastopila violinistka Anja Bukovec in pantomimik Andres Valdes. 
 
Odprtje na Magistratu pa bo 13. maja ob 12. uri v desnem atriju Mestne hiše na Mestnem trgu 1 v Ljubljani. Slavnostna govornika bosta župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković in podžupan Mestne občine Ljubljana, prof. Janez Koželj. Ob kulturnem programu bosta udeležence nagovorila tudi predsednik Organizacijskega odbora prireditve, prof. dr. Franc Pohleven in predsednik Zveze lesarjev Slovenije, gospod Borut Kričej.
 
Letos pripravljamo razstavo notranje opreme iz lesa. Prikazati želimo različne možnosti uporabe lesa in v ljudeh prebuditi naklonjenost do te naravne dobrine.
 
Širšo javnost skušamo na tak način predvsem ozavestiti, da z odločitvijo za lesene izdelke pripomoremo k blažitvi podnebnih sprememb. Predelava lesa ter uporaba lesnih izdelkov je namreč bistvena za znižanje emisij toplogrednih plinov in lahko v največji možni meri prispeva k normalizaciji podnebja. Da bi to sporočilo doseglo čim širši krog ljudi, bo vstop na prireditev prost.
 

Vabilo se nahajata v priponki
 
Veselimo se vaše prisotnosti na odprtju in obiska razstave!
 
Predsednik Organizacijskega odbora:
Prof. dr. Franc Pohleven


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.