Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: ČAR LESA 2010 - Razpis za razstavljavce

RAZPIS ZA RAZSTAVLJAVCE

Z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov Svet za les, Zveza lesarjev Slovenije in Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete organizirajo v Cankarjevem domu v Ljubljani od 12. do 16. maja 2010 prireditev z naslovom ČAR LESA 2010. Lanska prireditev je bila zelo uspešna in odmevna, zato jo bomo v letošnjem letu ponovili. Razstava se bo po 17. maju iz Cankarjevega doma preselila v Novo Gorico, kjer bo v avli Mestne občine Nova Gorica na ogled od 18. do 31. maja 2010.


Letos pripravljamo razstavo industrijskih izdelkov notranje opreme ter unikatnih in umetniških predmetov iz lesa. Prikazati želimo vse možnosti uporabe lesa v bivalnih prostorih in v ljudeh prebuditi pozitiven odnos do tega naravnega materiala. Širšo javnost hočemo na tak način ozavestiti, da z odločitvijo za leseni izdelek pripomoremo k blažitvi podnebnih sprememb.


Vse, ki se kakorkoli ukvarjate z oblikovanjem ter izdelovanjem notranje opreme iz lesa vabimo, da svoje izdelke predstavite na razstavi v Cankarjevem domu in avli Mestne občine N. Gorica. Brezplačna bosta tako prostor za razstavljavce kot tudi vstop za obiskovalce. Za oglaševanje razstavljavcev bo ob plačilu namenjen prostor pri vhodu na prireditev.
Eksponati morajo biti izdelani iz masivnega in/ali vezanega lesa (naravnega ali modificiranega). Izjemoma je mogoča kombinacija tudi s kamnom in steklom, vendar ta dva materiala ne smeta prevladovati. Dovoljeni so kovinski ročaji in okovje. Izdelki so lahko površinsko obdelani z neprekrivnimi in okolju prijaznimi premazi.
Eksponati bodo razstavljeni po tematiki in ne po proizvajalcu. Vsi izdelki bodo enotno označeni z imenom izdelovalca, količino skladiščenega CO2 in drugimi tehničnimi podatki. Končno izbiro izdelkov za razstavo bo opravila strokovna komisija. Podrobnejša navodila boste prijeli po prijavi na razstavo.


Vabimo vas, da na elektronski naslov carlesa.prireditev@gmail.com čimprej pošljete prijavo s kratkim opisom in dimenzijami eksponata ter slikovnim gradivom (fotografija ali skica). Obrazec za prijavo izdelkov na prireditev in informacijo o pogojih oglaševanja najdete na spletni strani www.carlesa.si. Zadnji rok za prijavo je 15. marec 2010. Kasneje prispelih prijav ne bomo upoštevali. Za podrobnejše informacije lahko pokličete na tel. 031 390 393 (Franc Pohleven), 041 862 812 (Borut Kričej).


Organizacijski odbor prireditve Čar

prof. dr. Franc Pohleven

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.