Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Skupinski sejemski nastop pohištvenih podjetij na sejmu 100% Design London 2015

Sejem 100% Design je namenjen predstavitvi industrijskega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. V letu 2014 se je na sejmu predstavilo 448 razstavljavcev iz 39 držav, obiskalo pa ga je več kot 28.000 profesionalnih obiskovalcev.

V slovenskem paviljonu se med 23. in 26. septembrom 2015, na 100 m2 predstavljajo: Donar, d. o. o., Matej Rodela, s. p. – TOKTOK, Gonzaga – PRO, d. o. o., Gorenje, d. d., LJ Studio, d. o. o., Lutman Design Studio, d. o. o., Mizarstvo Bolčič, Loredana Matkovič s. p., Primus Designs, d. o. o. in Turk M&Z, d. o. o.

Slovenski paviljon je skupaj s sodelavci oblikoval doc. Primož Jeza iz Fakultete za arhitekturo. SPIRIT Slovenija je nastop na sejmu pripravil v sodelovanju z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije. V okviru sejma je bil organiziran tudi VIP dogodek, pri katerem je sodelovalo tudi Veleposlaništvo v Londonu in predstavništvo Slovenske turistične organizacije v Londonu.

Na novinarski konferenci pred sejmom je Matej Feguš iz podjetja Donar d.o.o. omenil "Zdaj je čas za korak naprej", je opozoril in izpostavil skupni interes, ki so ga sodelujoča podjetja našla na sejmu 100% Design. »Ljudje vedo, kje je Slovenija, ne poznajo pa našega oblikovanja,« je še poudaril. Opozoril je, da ima naša država številne vrhunske oblikovalce, ki so tudi svetovno znani, denimo Nika Zupanc, Lara Bohinc in drugi, ki bi jih veljalo izkoristiti za promocijo slovenskega oblikovanja, saj je kljub temu to v svetu slabo prepoznano. »Z nastopom bomo skušali pokazati, da slovensko oblikovanje obstaja, da je lahko prepoznavno in da s tem lahko dosegamo večjo dodano vrednost.” Podjetja, ki se bodo udeležila sejma, nastop na njem vidijo kot velik korak k povečanju prepoznavnosti slovenskega oblikovanja kot celote na tujih trgih. 

 Več o skupnem nastopu najdete na Facebook strani Slovenia Design.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.