Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: 3. seja UO ZLPI

6. oktobra je bila na GZS 3. seja upravnega odbora Združenja lesne in pohištvene industrije (UO ZLPI). Udeležil se jo je tudi v. d. direktorja Direktorata za lesarstvo Jože Prikeržnik, univ. dipl. inž. lesarstva. Združenje lesne in pohištvene industrije (ZLPI) si je sedem let prizadevalo za vzpostavitev samostojne gospodarske politike in s formiranjem Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo je ta cilj dosežen. S samostojnim direktoratom je lesnopredelovalna panoga prvič dobila tudi namenske proračunske vire. Zaenkrat je za panogo tako zagotovljenih 20 mio. EUR nepovratnih in 30 mio. EUR povratnih sredstev do leta 2020. Ta sredstva pa se lahko še okrepijo.

 

Zato je bil na 3. seji  UO ZLPI dan glavni poudarek prav oblikovanju panožne gospodarske politike do leta 2023, saj mora temeljiti na potrebah gospodarstva. S tem namenom se je direktor ZLPI Igor Milavec, univ. dipl. inž. lesarstva, v zadnjem mesecu pogovoril s štirimi skupinami direktorjev podjetij, v glavnem članov UO ZLPI, ki so bili razdeljeni po produktnih skupinah, za primarno predelavo lesa, za stavbno pohištvo, za pohištvo in za lesene montažne stavbe. Skupaj so opredelili ključne razvojne smernice za posamezna področja, ki bodo do 15. novembra oblikovane v enoten predlog ZLPI za Direktorat za lesarstvo.  Direktor Prikeržnik je zagotovil, da so predstavljeni predlogi UO ZLPI zelo koristni in da jih bodo zato vključili v pripravo njihovih razvojnih dokumentov in javnih razpisov.

 

Razvojno prestrukturiranje panožnih podjetij bo tako odslej ena izmed glavnih aktivnosti ZLPI, saj je potrebno izkoristiti priložnost, ki nam jo prinaša samostojen Direktorat za lesarstvo na ministrstvu za gospodarstvo. Predvsem pa so pogovori z direktorji pokazali, da je nujno okrepiti razvojno marketinške dejavnosti po podjetjih v vseh štirih produktnih skupinah, zato bomo k aktivnostim povabili vse člane ZLPI. V želji, da bi se v ta proces vključilo čim več  slovenskih lesnopredelovalnih podjetij, bomo k sodelovanju povabili tudi ostala lesnopredelovalna podjetja, kakor tudi panožne in druge raziskovalne in izobraževalne organizacije.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.