Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Mednarodna konferenca A.L.I.C.E »Sustainable design paradigms«

Fakulteta za dizajn, v četrtek, 17. novembra organizira 4. mednarodno znanstveno konferenco A.L.I.C.E »Sustainable design paradigms«, Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Tema konference temelji na trajnostnem razvoju in spodbuja k iskanju konceptualnih izhodišč v odnosih med globalnim gospodarstvom in oblikovanjem v najširšem možnem kontekstu. Teme, ki jih bomo obravnavali na konferenci se nanašajo na prihodnost oblikovanja v krožnem gospodarstvu, na trajnostni razvoj v povezavi z migracijami narodov in na pomen oblikovanja za naše družbeno in naravno okolje, ki se nenehno in nenadzorovano spreminja, tudi sedaj – prav v tem trenutku! Razpravljali bomo o posebni vlogi novih poslovnih modelov, kot orodji za razvoj inovacij in dodajanje vrednosti izdelkom, konceptom in storitvam.

V sodelovanju z mednarodnimi strokovnjaki, bomo poskušali najti odgovore na vprašanja, kaj je resnična vloga oblikovalcev in menedžerjev na eni strani ter končnih uporabnikov izdelkov, konceptov ali storitev, na drugi strani? Kakšno kulturo bivanja si pravzaprav zaslužimo? Kako odkriti, zasnovati in obdržati trajnostno paradigmo oblikovanja, ki nas bo varno in zanesljivo pripeljala v naslednje desetletje?

Če želite prispevati se počutite odgovorne! Zato vabimo vse strokovnjake s področja kulture, oblikovanja in upravljanja, da se nam pridružite na konferenci. Vabilo se nahaja TUKAJ. Udeležba na konferenci je brezplačna.

 
Obenem vas vabimo, da se udeležite tudi delavnic s področja dizajn managementa, ki bodo potekale v sklopu konference A.L.I.C.E »Sustainable Design Paradigms«. Delavnice so odlična priložnost, da se pobliže spoznate s praktičnimi pristopi znotraj področja design managementa ter rešujete konkretne oblikovalske probleme znotraj podjetij, z uveljavljenimi mednarodnimi strokovnjaki.

SREDA, 16. 11. 2016; GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana G; 9:00 – 13:00: The Role of Biobased and Sustainable Composites in Eco – buildings and Design (Izvajalec: Joussef Habibi, Senior Researcher, Luxemburg Institute of Science and Technology)

SREDA, 16. 11. 2016; GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana F; 13:00 – 17:00: The Unsustainability of Solving the Wrong Problem ( Izvajalec: Steinar Mowat Valade-Amland, Three Point Zero, Denmark)

ČETRTEK, 17. 11. 2016; GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana A; 14:30 – 17:30: Managing Design for better Growth? Back to D.E.S.I.R.E.S. (Izvajalec: Gilles Rougon, design manager, EDF Group, France)

PETEK, 18. 11. 2016; GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, Poslovna oaza; 10:00 – 13:30: Meeting with prof. dr. Brigitte Borja de Mozota (delavnica, z možnostjo individualnih srečanj po predhodni najavi)

Delavnice se izvajajo v angleškem jeziku. Cena delavnice je 80 € + DDV/ udeleženca.
Udeležbo na delavnicah javite najkasneje do 10. novembra 2016 na naslov: veronika.gruden@fd.si.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.