Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Uspešna poslovna delegacija pohištvenih podjetij v New York, ZDA


Lesarski grozd in Gospodarska zbornica Slovenije, v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija ter Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, so med 22. in 24. majem 2017 organizirali gospodarsko delegacijo pohištvenikov v New York, ZDA.

Ameriški trg je še pred nekaj leti predstavljal za slovenske pohištvenike pomemben izvozni trg. Na tem specifičnem a perspektivnem trgu še obstaja vrsta predstavnikov bivšega Slovenijalesa in drugih poslovnežev, ki so naklonjeni Sloveniji in ki lahko sodelujejo pri realizaciji izvoznih poslov. Tudi trenutna situacija je naklonjena oživitvi izvoza pohištva in opreme objektov/hotelov. Cilj delegacije je bil predvsem seznanitev s trendi in poslovnimi priložnostmi na trgu ZDA, osvežiti nekdanje dobre poslovne odnose s partnerji v ZDA ter vzpostavitev novih na področju izvoza pohištva.Delegacije so se udeležili predstavniki podjetij Alples d.d., Murales d.d., Donar d.o.o., Lina Design d.o.o., Noki d.o.o. ter GZS in Lesarskega grozda. Brošuro delegacije si lahko ogledate TUKAJ.
Člani delegacije so se ob podpori Veleposlaništva RS V Washingtonu in Slovensko-ameriškega poslovnega kluba iz Clevelanda, srečali z več arhitekturnimi in dizajn pisarnami ter agenti. Poleg tega si je delegacija ogledala tudi sejem ICFF, ki velja za enega pomembnejših sejmov na področju sodobnega pohištva v ZDA ter se udeležila sestanka z nekaterimi pomembnejšimi predstavniki slovenskih poslovnežev v ZDA, kjer so se seznanili z trendi in obeti na področju prodaje pohištva v ZDA. Pridobljene informacije in kontakti tvorijo zelo dobro osnovo za nadaljnji razvoj in rast izvoza produktov slovenske pohištvene industrije v ZDA.Delegacije so se udeležili predstavniki podjetij Alples d.d., Murales d.d., Donar d.o.o., Lina Design d.o.o., Noki d.o.o. ter GZS in Lesarskega grozda. Brošuro delegacije si lahko ogledate TUKAJ.
Člani delegacije so se ob podpori Veleposlaništva RS V Washingtonu in Slovensko-ameriškega poslovnega kluba iz Clevelanda, srečali z več arhitekturnimi in dizajn pisarnami ter agenti. Poleg tega si je delegacija ogledala tudi sejem ICFF, ki velja za enega pomembnejših sejmov na področju sodobnega pohištva v ZDA ter se udeležila sestanka z nekaterimi pomembnejšimi predstavniki slovenskih poslovnežev v ZDA, kjer so se seznanili z trendi in obeti na področju prodaje pohištva v ZDA. Pridobljene informacije in kontakti tvorijo zelo dobro osnovo za nadaljnji razvoj in rast izvoza produktov slovenske pohištvene industrije v ZDA.

 

Po povratku delegacije v Slovenijo, so bili člani delegacije s strani veleposlanika g. Hartleya, prijazno povabljeni na spoznavni sestanek na ameriško veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.


Aktivnost Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije – Direktorata za lesarstvo.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.