Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: 14. lesno-tehnološka konferenca v Opatiji, Hrvaška

V Opatiji na Hrvaškem se je 5. in 6. junija odvijala 14. lesno-tehnološka konferenca. Konferenca je letno srečanje gozdnega gospodarstva na Hrvaškem in jugovzhodni evropski regiji.
Tradicionalno se zbere več kot 250 predstavnikov gozdarstva, lesno-predelovalne industrije, energetike, nevladnih organizacij, vladnih organov, znanstveno-raziskovalno institucij, investitorji, projektanti, dobavitelji različnih tehnologij.   Na tem dvodnevnem dogodku so razpravljali o sektorski politiki, o grozdih, o rabi lesa v gradbeništvu, itd. V okviru tega dogodka, so bile organizirane okrogle mize in študijski obiski lesnopredelovalnih podjetij.
Na konferenci je Igor Milavec direktor Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS (ZLPI) predstavil, slovensko lesno panogo in njeno okrevanje po gospodarski krizi. Nanizal je številne podatke o tem kako je bila lesnopredelovalna panoga od osamosvojitve Slovenija do leta 2010 prezrta in prepuščena sama sebi. Predstavil je tudi uspešne korake ZLPI od leta 2008 do danes, s pomočjo katerih se je status lesnopredelovalne panoge postopoma, iz odpisane, spremenil v strateško prioriteto Vlade RS. S tem je leta 2015, kot edina panoga iz predelovalnih dejavnosti, dobila tudi svoj direktorat na MGRT. Poudaril pa je tudi, da panoga sedaj pričakuje izdelavo panožne strategije s strani Direktorata za lesarstvo in povečan obseg sredstev za njeno pospešeno prestrukturiranje.              

 

 

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.