Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Povabilo na natečaj Čar lesa 2018

Z namenom promocije rabe lesa in lesnih izdelkov Društvo za zaščito lesa Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, BF-Oddelek za lesarstvo ter Svet za les v sodelovanju z Cankarjevim domom letos že deseto leto pripravlja prireditev Čar lesa 2018. Ob strokovnih srečanjih, posvetih in predstavitvah bo v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani od 14. do 20. maja 2018 organizirana brezplačna promocijska razstava lesnih izdelkov.
Vabimo podjetja in vse, ki se na kakršenkoli način ukvarjate s predelavo, obdelavo in oblikovanjem lesa oziroma proizvodnjo lesnih izdelkov, da svoje eksponate prijavite na razstavo v Cankarjevem domu. Na razstavo lahko prijavite eksponate, ki so izdelani iz masivnega in/ali vezanega lesa. Dovoljena je tudi kombinacija lesa s kamnom in steklom, vendar ta dva materiala ne smeta prevladovati. Izdelki so lahko površinsko obdelani le s prosojnimi premazi. 

Razpis in informacije o pogojih sodelovanja, oglaševanja in prijavni obrazec najdete na spletni strani www.carlesa.si, kjer lahko po el. pošti pošljete prijavo izdelka na el. naslov carlesa.prireditev@gmail.com. Rok za prijavo eksponatov na razstavo je 20. april 2018 do 12 ure.

Najbolj inovativen razstavni izdelek bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo nagradilo in sicer: »naj izdelek«, razstavljen na Čaru lesa 2018 (1.000 EUR) in »naj izdelek« mladega udeleženca srednje oz. višje šole (1.000 EUR). Več informacij v priponki Povabilo na natečaj Čar lesa 2018.

Za podrobnejše informacije sta vam na voljo Franc Pohleven (031 390 393), franc.pohleven@bf.uni-lj.si ali Borut Kričej (041 862 812) borut.kricej@gmail.com. 

Vabljeni k sodelovanju in vljudno vabljeni na ogled razstave in spremljajočih prireditev.

Organizacijski odbor prireditve Čar lesa 2018

 

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.