Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Webinar »Digitalna transformacija ter mentorstvo«

25. marca 2021 se je odvil webinar »Digitalna transformacija ter mentorstvo«, ki ga je organiziral SRIP PSiDL v podporo digitalni transformaciji podjetij.


Digitalna transformacija je sistemska vpeljava inovativnih strategij, ki s pomočjo novih IT tehnologij izboljšajo kupčevo izkušnjo in s tem posledično spremenijo obstoječe poslovne modele in pridobijo (dolgoročno) konkurenčno prednost za podjetje. Zgolj digitalizacija obstoječih storitev/procesov ni digitalna transformacija, je pa običajno vsaj zametek. Digitalne veščine so pri tem ključnega pomena, da podjetje v celoti izkoristi potencial digitalnih tehnologij, pri čemer pa poglavitno vlogo igra dobro zastavljena strategija digitalne preobrazbe in uspešno izvedeni digitalni projekti, kot na primer e-poslovanje s poslovnimi partnerji, ustvarjanje novih digitalnih produktov, storitev in poslovnih modelov ter ne nazadnje sodobnih in agilnih konceptov poslovanja in inoviranja. 

Delavnice se je udeležilo 16 udeležencev iz 11 podjetij, izvedli pa so jo predavatelji Aleš Štempihar (IIBA Slovenija), Janez Žezlina ter Katja Mohar Bastar, DIH Slovenija. Delavnica je ponudila vpogled v dober pristop k izvedbi digitalne transformacije, možni pomoči na tej poti ter možnosti sofinanciranja.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.