Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Obisk Kitajske delegacije

Prvega in drugega februarja 2016 smo na Združenju lesne in pohištvene industrije gostili Kitajsko delegacijo državnih in gospodarskih predstavnikov iz področja gozdarstva in lesarstva.

Arhiv: Projekt Leonardo Da Vinci VETAAL se je zaključil!

Decembra 2015 se je končal mednarodni projekt Leonardo Da Vinci VETAAL z naslovom »Razvoj usposabljanja za evropske pohištvene strokovnjake pri oblikovanju in proizvodnji pohištva z integracijo »Ambient Assisted Living (AAL) sistemov za oskrbo in podporo starejših in invalidov«.

Arhiv: 4. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA

Glavni namen dogodka je predstaviti strokovni in širši javnosti pestrost in širino razvojnih aktivnosti v gozdno-lesni verigi, predstavitve dobrih praks vključevanja podjetij v evropske projekte Obzorja 2020 in 7. Okvirnega programa ter prikaz obstoječih in prihodnjih oblikah sektorske in državne podpore razvoju.

Arhiv: Razvojna delavnica ‘Design management in znamčenje kot sistemska smer razvoja lesarskih podjetij’

10. decembra 2015, v stavbi Slovenijalesa v Ljubljani, je potekala delavnica z namenom spodbuditi uporabo sodobnih konceptov preoblikovanja poslovnih modelov v lesarskih podjetjih ter zagotoviti podporo panožnemu sistemu usposabljanja v lesni panogi.

Arhiv: Lesarska delegacija na Kitajsko, 3. do 8. november 2015

Na povabilo podpredsednika Vlade Ljudske republike Kitajske g. Wang Yanga je bila pod vodstvom ministra mag. Dejana Židana, od 3. do 8. novembra 2015 na uradnem obisku na Kitajskem vladna in gospodarska delegacija, sestavljena iz predstavnikov 28 podjetij iz živilskopredelovalne in lesnopredelovalne industrije ter Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: 2. Posvetovanje Gozd in les – slovenski gozd za Slovenijo

Slovenska akademija znanosti in umetnosti je konec oktobra organizirala drugo posvetovanje Gozd in les - slovenski gozd in les za Slovenijo. Namen posveta je bil prikazati stanje v gozdno lesnem sektorju in možnosti za še hitrejši razvoj. Direktor Združenja lesne in pohištvene industrije je na prvem srečanju natančno predstavil vzroke za propadanje lesnopredelovalne panoge v zadnjih treh desetletjih.

Arhiv: VABILO: Strokovni posvet INŠPEKCIJSKI NADZOR TRGOVANJA Z LESOM IN LESNIMI IZDELKI PO ZAHTEVAH EVROPSKE UREDBE EUTR

Društvo inženirjev in tehnikov Ljubljana in Bureau Veritas organizirata 18. novembra 2015 ob 14. uri, strokovno predavanje o aktualni tematiki preprečevanja trgovanja z ilegalno posekanim lesom.

Arhiv: Poslovna sektorska delegacija pohištvenikov in oblikovalcev na EXPO Milano

Od 7. do 9. oktobra 2015, se je delegacija 16 predstavnikov iz pohištvenih podjetij, oblikovalcev ter organizacij udeležila poslovno-strokovne delegacije na svetovni razstavi EXPO Milano 2015.

Arhiv: 3. seja UO ZLPI

6. oktobra je bila na GZS 3. seja upravnega odbora Združenja lesne in pohištvene industrije (UO ZLPI). Udeležil se jo je tudi v. d. direktorja Direktorata za lesarstvo Jože Prikeržnik, univ. dipl. inž. lesarstva.

Arhiv: VABILO: Predavanje in okrogla miza: Z oblikovanjem do višje dodane vrednosti v pohištveni industriji

Učinkovitejše in sistematično vključevanje oblikovanja v proces razvoja novih izdelkov je ena izmed ključnih priložnosti tudi za razvoj konkurenčnosti pohištvene industrije.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.