Zapri

Novice


Arhiv: Inovativnost - izzivi gospodarskega razvoja 2010

3. festival gospodarstva osrednjeslovenske regije

Gospodarsko razstavišče, 17.5.-18.5.2010

Pred nami je že tretji festival gospodarstva naše regije INOVATIVNOST IZZVI GOSPODARSKEGA RAZVOJA 2010, v organizaciji GZS Območne zbornice Ljubljana.

Tudi letos se bomo posvetili ocenitvi inovacij v regiji za preteklo leto in podelili nagrade in priznanja za inovacije, predstavitve dejavnosti, srečanja med podjetji in zanimive okrogle mize pa bodo razširile poslovne priložnosti na medpodjetniškem trgu za razstavljalce in za obiskovalce, pridružuje pa se nam tudi ASI z drugim mednarodnim sejmom inovacij, na katerih že pričakujemo inovacije iz desetih držav.

Letošnji slogan Zaščita znanja in inovacij na globalnem trgu opozarja prav na vprašanje, ali znamo vrednotiti in zaščititi znanje, ki ga ponujamo na svetovnem trgu. O tem bo govoril strokovnjak IPR CHINA evropske agencije, ki skrbi za zaščito intelektualne lastnine evropskiih podjetij na kitajskem trgu, predsednik IAE Svetovneza združenja inovatorjev pa bo spregovoril o inovacijah in njihovem prispevku k blaginji.

17. in 18. maja na Gospodarskem razstavišču, pričakujemo gospodarstvenike, inovatorje, institucije in predstavnike politike, celoten dogodek pa je del vseevropskega tedna podjetništva, ki ga organizira Evropska komisija kot spodbudo in vsestransko promocijo podjetnosti posameznika in nacionalnih gospodarstev.

Pod pokroviteljstvom JAPTI, javne agencije za podjetništvo in tuje investicije bodo potekale razprave in okrogle mize na Evropskem odru, v dveh dnevih pa se bodo predstavili tudi drugi pomembni deležniki spodbujanja inovativnosti. O inovativnosti med mladimi bodo spregovorili strokovnjaki IRI Inštituta za razvoj inovacij, na Open Labu pa boste lahko videli mlade pri delu: kar sami se bodo lotili naloge in jo v času sejma tudi uresničili v posebej za to pripravljenih »sejemskih laboratorijih« in kreativnicah za šolarje in študente.

V mrežni kavarni se boste lahko pogovorili s strokovnjaki za posamezno poslovno področje od patentirranja inovacije, do blagovnih znamk, trženja blagovnih znamk, ustanavljanja podjetij, internacionalizacije, ženskega podjetništva in V dveh dnevih dogajanj boste dobili odgovore na strokovna podjetništka vprašanja, spoznali nove poslovne partnerje, zaznali razvojne smernice - odkrili svoije nove potenciale. Vaš čas bo dobro naložen.

Vzemite si čas za razstavljanje in promocijo vašega podjetja na edini prireditvi gospodarstva osrednjeslovenske regije.

Svojo dejavnost lahko predstavite na razstavnih stojnicah ali pa na Evropskem odru  - prijave do 26. aprila 2010.

Organizator: GZS Območna zbornica Ljubljana

Več informacij v priponki.

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.