Zapri

Novice


Arhiv: Sekcija za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (SURKUS)

Na ustanovnem zboru Sekcije za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (SURKUS) 22.3.2016 so predstavniki podjetij, organizacij in posamezniki s področja upravljanja in razvoja kulturnih in ustvarjalnih sektorjev podpisali MEMORANDUM O USTANOVITVI SEKCIJE. Ta deluje pod okriljem GZS - Zbornice osrednjeslovenske regije – Ljubljana, njeno delovanje pa je natančneje določeno v Pravilniku sekcije.

Sekcija SURKUS želi povezati podjetja, organizacije, in posameznike, ki delujejo na področju snovanja in izvajanja vsebin s področja kulturnih in ustvarjalnih sektorjev, in tako sooblikovati pogoje za:

  • vključevanje kulture in ustvarjalnih sektorjev v razvojne strategije,
  • vplivanje na zakonodajo,
  • dvig nivoja poznavanja in razpoznavnosti kulture in ustvarjalnih sektorjev v gospodarski sferi in prenos ustvarjalnih in kulturnih praks v gospodarstvo,
  • razvoj kulturnega managementa,
  • inovativnosti in pospeševanje podjetništva na področjih kulture in ustvarjalnosti v Sloveniji,
  • in prispevati k oblikovanju boljšega družbenega okolja, ki ga bogatita ustvarjalnost in kultura.

Sekcija je namenjena zastopanju interesov in krepitvi položaja članov pri njihovem delovanju na področju Slovenije. Sekcija bo uveljavljala področje kulture in ustvarjalnosti, ki ob ustreznih strateških usmeritvah ter strateški podpori bistveno pripomore k družbenemu in gospodarskemu razvoju Slovenije.

Sekcija je namenjena podpori kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem, ne glede na to, ali gre za neprofiten ali profiten način in ne glede na to ali gre za zasebne organizacije ali javne ustanove.

Dodatne informacije:
01 5898174 ali 031804660.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.