Zapri

Novice


Arhiv: Vabilo na brezplačno on-line SPOT delavnico: Napotki - davčni obračun 2021 in aktualne spremembe pri obdavčitvi dohodkov iz zaposlitve ; 12. 1. 2021

           Spot svetovanje Podravje​ - Štajerska gospodarska zbornica

Vabimo vas na brezplačno

SPOT delavnico

Napotki-davčni obračun 2021 in aktualne spremembe pri obdavčitvi dohodkov iz zaposlitve (prevoz na delo, regres za LD,…)

+ "NEKAJ" NOVOSTI, KI JIH PRINAŠA LETO 2022

 

KDAJ: sreda, 12. 1. 2022 od 9. do 13.30 ure

SPREMEMBA IZVEDBE DELAVNICE: delavnica bo izvedena on-line

 

Poslovno leto se zaključuje in bliža se čas za izdelavo tako »poslovne« kot  »davčne« bilance. Da bodo priprave lažje, vas vabimo, da se nam pridružite na seminarju, ki je namenjen osvežitvi- nadgradnji vašega znanja.

Preverili bomo ali ste pravilno evidentirali poslovne dogodke, upoštevali in uveljavljali davčne olajšave, pravilno ločevali med davčno priznanimi in nepriznanimi stroški, vas opomnili na najpogostejše napake v praksi.  

AKTUALNO: Spremembe ZDDPO-2, veljavne po 1.1.2022, vpliv »COVID ZAKONODAJE« na davčno osnovo, novejša pojasnila FURS-a, regres za LD, povračilo stroškov prehrane, poslovna uspešnost,…  

VSEBINA DELAVNICE:

- POMEN SRS in PSR PRI IZDELAVI »DAVČNE BILANCE« oz. izračunu davčne osnove (verodostojna knjigovodska listina, INVENTURA, zaloge,…).

- COVID-19- vpliv na računovodske izkaze in davčni obračun (evidentiranje- knjiženje, izpolnjevanje pogojev (»računanje«prihodkov, izgube…), izvzem prihodkov…

- DAVČNI OBRAČUN DDPO in dohodka iz dejavnosti

  • NORMIRANCI 2021 (vstopni-izstopni pogoji, prihodki povezanih oseb, omejitve normiranih odhodkov, evidence),
  • pomen opredelitve povezanih oseb- splošni del obrazca (transferne cene- priznana obrestna mera+ tanka kapitalizacija),
  • IZVZEM PRIHODKOV – nova stališča FURS-a,
  • DAVČNE OLAJŠAVE IN NJIHOVO UVELJAVLJANJE V PRAKSI,
  • DAVČNO PRIZNANI IN NEPRIZNANI ODHODKI. 

- SPREMEMBE »DAVČNE UREDBE«- prevoz na delo.

 - VRAČILO REGRES ZA LD, testiranje na COVID19- boniteta? (pojasnilo FURS). 

IZBRANE NOVOSTI, KI JIH PRINAŠA SPREMENJEN ZDDPO-2 PO 1.1.2022.

IZVAJALKA DELAVNICE:

Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino,  kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

PRIJAVA NA DELAVNICO:
Prijavite zbiramo najkasneje do 11. 1. 2022 oziroma do zasedbe mest. Delavnica je brezplačna z obvezno predhodno prijavo  TUKAJ!
Zaradi poslabšanja epidemiloških razmer bo delavnica izvedena on-line. Dan pred dogodkom vam bo na podlagi prijave posredovana povezava. 
INFORMACIJE:

Zasavska gospodarska zbornica,  telefon: 03 56 34 375,  e-naslov: oz.zasavje@gzs.si 

VABLJENI!

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.