Zapri

#izberislovensko - 1.faza

 

Na Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij smo pričeli s kampanjo #izberislovensko, ki bo preko socialnih omrežij uporabnike redno obveščala o pomenu ohranitve delovanja oskrbnih verig s hrano. V  1. fazi projekta so bile predstavljene razmere v posameznih sekcijah  GZS-ZKŽP.   Spodaj na strani so na voljo kratke iztočnice predsednikov in predsednic sekcij ter njihove kratke izjave ( 1 minuta).

 

Izjava predsednika GZS-ZKŽP, mag. Janeza Rebca glede razmer v kmetijsko-živilski industriji.

 


SEKCIJA ZA PEKARSTVO > 

Izjava predsednika Sekcije za pekarstvo gospoda Janeza Bojca o pomenu oskrbe tržišča s slovenskih kruhom.

 

 SEKCIJA ZA MLEKARSTVO >

Izjava predsednika Sekcije za mlekarstvo, gospoda Tomaža Žnidariča o tem, da preskrba državljanov z mlečnimi izdelki ni ogrožena.

 

 SEKCIJA ZA MLINARSTVO >

Močno se je povečalo povpraševanje po kruhu in testeninah, seveda pa je moka tista dobrina, ki postane v kriznih razmerah še toliko bolj cenjena in iskana. Deležniki v žitni verigi se trudijo za povečanje večje samooskrbe z žiti.

 

 ZDRUŽENJE KMETIJSKIH PODJETIJ >

Kmetijska in agroživilska podjetja delujemo v okviru kritične Infrastrukture države. Zato je naša dolžnost in obveza zagotoviti zadostno oskrbo z hrano za vse prebivalce na celotnem območju Republike Slovenije.

 

 

SEKCIJA PRAŠIČEREJCEV >

Slovenski prašičerejci smo že vsaj 15 let navajeni delati v kriznih razmerah. Kot že vsakič, se je tudi tokrat izkazalo pomembnost domače samoskrbe in povezanost kmetov, zadrug, kmetijskih podjetij in trgovin. Slovencem bomo tudi v trenutnih razmerah zagotavljali kvalitetno in zdravo meso.

 

ZDRUŽENJE INDUSTRIJE PIJAČ >

V Združenju industrije pijačse trudimo, da zagotovimo ohranitev lokalne proizvodnje in delovnih mest ter nemoteno oskrbo. Vljudno vas vabimo, da z izbiro slovenskih izdelkov podprete gospodarstvo, delovna mesta in nadaljnji razvoj panoge. 

 

 SEKCIJA ZA SADJARSTVO >

Naši sadjarji se trudijo, da pridelajo vrhunsko sadje, ki si zasluži dostojno ceno. Za slovensko samooskrbo se bomo potrudili v prihodnje pridelati tudi več ostalega sadja,jagode,češnje,breskve, hruške,melone, kaki in orehe in tudi zelenjave. Zato izberite slovensko sadje in zelenjavo ter naredite nekaj za krepitev svojega imunskega sistem 

 

 

ZELENJAVNA VERIGA >

V aktualnem času kot potrošniki ugotavljamo, da dostopnost svežih vrtnin ni sama po sebi umevna. Doma pridelana hrana dobiva popolnoma drugačen pomen. Slovenski pridelovalci zelenjave skupaj skrbimo za to, da boste na vaših mizah imeli sveže, okusne in slovenske vrtnine.

 

 ZDRUŽENJE SLOVENSKIH PIVOVARN >

V združenju podpiramo ukrepe in partnerstvo za čim prejšnjo obuditev>in turističnega sektorja ko bo le to mogoče.Hkrati pa pozivamo vse, da podprete domače ponudnike.Vsak dan imate možnosti izbirati slovensko, kajti le z roko v roki bomo iz te preizkušnje stopili hitreje in močnejši.

 

 SEKCIJA PROIZVAJALCEV KRMIL >

Proizvajalci krmil smo pomemben del prehranskega procesa za živali, saj v Sloveniji proizvedemo približno 380 tisoč ton krmnih mešanic.
 
 

ZDRUŽENJE ZA PREHRANSKA DOPOLNILA >

Kot strokovnjakinja,ki se s prehranskimi dopolnili ukvarjam že 30 let sem izjemno ponosna, da lahko slovenski potrošnik dobi najboljše izdelke ravno na domačem trgu.