Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

MEDNARODNE AKTIVNOSTI

Na GZS – ZKŽP nudimo svojim članom podporo pri poslovanju na tujih trgih - smo kontaktna točka za izvoznike.

Nudimo informacije o izbranem trgu, podjetja povezujemo z ekonomskimi svetovalci na Veleposlaništvih RS po svetu, svetujemo v primeru težav pri poslovanju in pomagamo pri promociji na mednarodnih sejmih ter pripravljamo poslovne delegacije z mreženji in B2B razgovori. S tem podpornim okoljem podjetjem omogočamo preboj na tuje trge in uspešno mednarodno poslovanje.  


Na spodnjih povezavah si lahko ogledate nekaj preteklih uspešnih delegacij in skupnih nastopov na izbranih tujih trgih. 

Poljska 2017

Na sejmu Warshaw Food Expo, največjem živilskem sejmu na Poljskem, se je na nacionalni stojnici predstavilo 5 slovenskih podjetij agroživilske panoge. V času sejma je potekalo srečanje kmetijskih ministrov višegrajske skupine.

Expo Dubaj 2020

Na poslovnem forumu »Slovenia – The Green Table of Europe« se je predstavila slovenska živilsko predelovalna industrija in podjetja s svojimi proizvodi. Izpostavljene so bile dobre prakse podjetij, njihov prodajni asortima, ki je lahko zanimiv za trg ZAE in trge Bližnjega vzhoda. ZAE večino hrane uvozi, zato so zelo iskani proizvodi višje kakovosti, tako s področja perutninskega mesa, ribjih proizvodov, mleka in mlečnih proizvodov, pijač in drugih proizvodov. V okviru poslovnega obiska so gospodarstveniki iz 23 podjetij obiskali tudi največji specializirani živilski sejem v regiji »Gulfood«. Gre za sejem na katerem se srečajo svetovni proizvajalci hrane, uvozniki in distributerji živil. Delegacijo je od 11. do 16. februarja 2022 organizirala GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in  MGRT, na njej pa je sodelovalo 44 gospodarstvenikov.

Novica

Katalog delegacije


GZS-ZKŽP aktivno sodeluje z evropskimi in svetovnimi združenji, kjer pridobivamo različne informacije, tudi o možnostih za preboj na tuje trge. Naše povezave v mednarodnih združenjih. 

Internacionalizacija je pomembna aktivnost tudi v partnerstvu SRIP HRANA, katerega koordinatorji smo na GZS – ZKŽP.

 V pripravi je tudi katalog podjetij izvoznikov.  


Več informacij: mag. Tina Buh, tina.buh@gzs.si