Arhiv: Srečanje podjetij regije Alpe Adria

 V torek, 5. junija 2012, je v Novi Gorici potekalo srečanje podjetij regije Alpe Adria v organizaciji mreže New Alpe Adria Chamber Network oziroma združenja zbornic omenjene regije.

Namen mreže je poglabljanje sodelovanja podjetij iz regije Alpe Adria z organizacijo skupnih promocijskih poslovnih iniciativ, skupnega teritorialnega znanja, skupnih EU projektov, sodelovanja v strateških sektorjih (razvoj in raziskave, infrastruktura, transport …) ter izvedba programov poslovnega izobraževanja in tehnoloških inovacij.

Na današnjem dogodku se je na bilateralnih razgovorih srečalo preko 100 podjetij iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije, in sicer s področja turizma, pohištvene industrije, kovinsko - predelovalne industrije ter prehrambene industrije.

Vzporedno z bilateralnimi razgovori se je odvijala tudi letna predsedniška konferenca, na kateri so sodelovali predsedniki in drugi predstavniki Koroške gospodarske zbornico, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Unioncamere del Veneto, Azienda speciale imprese e territorio Udine, ARIES Azienda Speciale della Camera di Commercio di Trieste, Gospodarske zbornice Reka, Gospodarske zbornice Pulj in gostiteljice, Gospodarske zbornice Slovenije.

     
       Matej Arčon, župan Nove Gorice            mag. Samo Hribar Milič, predsednik GZS

Spregovorili so o načrtovanih dogodkih za leto 2012 in 2013 ter o bodočem sodelovanju v regiji Alpe Adria. Poudarek je bil predvsem na pomembnosti organizacije podobnih dogodkov za mala in srednje velika podjetja, ki jim oddaljeni trgi predstavljajo velik izziv, medtem ko je udeležba na dogodkih znotraj regije zanje časovno in finančno lažje izvedljiva.

Naslednji dogodek v sklopu mreže New Alpe Adria bo 30. avgusta v Celovcu na tradicionalnem sejmu Holzmesse.

 

Fotogalerija