Arhiv: Kako poslovati z Veliko Britanijo, 11.6.2012

  »Kako poslovati z Veliko Britanijo«
~ poslovni seminar in mreženje ~

ponedeljek, 11. junija 2012, ob 12.15
GZS, dvorana A (1. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana

Slovenijo bo 11. junija 2012 predvidoma z manjšo delegacijo londonskih finančnikov - investitorjev obiskal Alderman David Wootton, župan londonskega Cityja (The Lord Mayor of the City of London).

Zaradi pomena finančnega sektorja v Cityju in Veliki Britaniji se župan Cityja šteje za glavnega zastopnika celotnega finančnega sektorja Združenega kraljestva. Hkrati ima kot predstojnik Londonske korporacije (The City of London Corporation) poleg poslovnih in protokolarnih nalog tudi pomembne zadolžitve v kontekstu družbene odgovornosti.

Ob priložnosti obiska župana Cityja na Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju z Veleposlaništvom Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani in Veleposlaništvom Republike Slovenije v Londonu organiziramo seminar »Kako poslovati z Veliko Britanijo – Londonom«. Predstavili bomo londonske podporne organizacije za tuje poslovneže, storitve slovenske ekonomske diplomacije in izkušnje slovenskih podjetij, ki že uspešno poslujejo v Veliki Britaniji. Ker računamo z udeležbo pomembnih londonskih investitorjev, bomo dogodek zaokrožili z neformalnim mreženjem in morda spodbudili vzpostavitev nove poslovnih povezav za slovenska podjetja.

Program:

11.45 - 12.10                Registracija

12.15 – 12.45

Pozdravi nagovori
mag. Samo Hribar Milič, predsednik GZS
Nj. eksc. Iztok Jarc, veleposlanik Slovenije v Veliki Britaniji
Nj. eksc. Andrew Page, veleposlanik Velike Britanije v Sloveniji
Alderman David Wootton, župan Cityja (Lord Mayor)

12.45 – 13.00

Politika Vlade RS na področju tujih investicij in predstavitev večjih infrastrukturnih investicijskih projektov, zanimivih za britanske investitorje
mag. Marjan Hribar, Direktorat za turizem in internacionalizacijo - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, direktor

13.00 - 13.30

Podpora in storitve za slovenska podjetja , ki vstopajo na britanski trg*
London Partners

in

Podpora in storitve za slovenska visoko tehnološka in start-up podjetja, ki želijo utemeljiti svojo dejavnost na britanskem trgu*
Tech City     

*  obe instituciji in njune storitve bo prestavil predstavnik London Partners, Oliver Heywood-Lonsdale   


13.30 - 13.45
13.45 - 14.00

Izkušnje poslovanja na britanskem trgu (case-study)
XLAB d. o. o. (IKT, predstavništvo v VB), Mitja Vavpotič, CC
GONZAGA – PRO d. o. o. (pohištvo – oprema objektov),
Igor Šepec, direktor izvoza

14.00 - 14.15

Vprašanja in odgovori
(pogovor o konkretnih projektih med ponudniki projektov in potencialnimi britanskimi investitorji je predviden v času neformalnega druženja)

14.15 –

Pogostitev in mreženje med slovenskimi in britanskim udeleženci dogodka

Delegacija poslovnežev, ki bo spremljala Lorda Mayorja in se udeležila poslovnega dogodka:

1. Andrew Webster, Jardine Lloyd Thompson Specialty Ltd. – specialist insurance broking (to further business links with Slovenia and revisit earlier identified opportunities)
2. Richard Nunneley, EMAC Ltd., London – asset management and advisory business
3. Matjaž Prinčič, EMAC Ltd., London - asset management and advisory business
4. Howard Rosen, COBCOE – Council of British Chambers of Commerce in Europe

Seminar in mreženje sta namenjena:

  • podjetjem, ki že poslujejo z VB (različni sektorji),
  • podjetjem, ki jih zanima poslovanje z VB (različni sektorji),
  • podjetjem iz specifičnih, ciljnih dejavnosti (IKT, Life Science, biotehnologija, zelena energija in okolje, finančni sektor, start-up podjetja, ki iščejo »venture capital« investitorje),
  • specifičnim sektorjem na željo britanskih partnerjev,
  • velikim podjetjem (sistemom) in vladnim predstavnikom, ki so vpleteni v infrastrukturne naložbe (Luka Koper, letališče, železnica, energetika, banke …).

Kotizacija za udeležbo na seminarju znaša 120 evrov za posameznega prijavljenega udeleženca (DDV je vključen v ceno), za člane GZS kotizacije ni. Kotizacija se plača ob prijavi na TRR GZS 02924-0017841495, sklic 1510-131. Prijave sprejemamo po el. pošti: matej.rogelj@gzs.si do 11. junija 2012 oziroma do zasedenosti prostih mest.Svoj interes za udeležbo nam sporočite z izpolnitvijo in posredovanjem spodnje on-line prijavnice.

Vljudno vabljeni!

 

Fotogalerija