Arhiv: Vedno več bilateralnih sestankov na »Sredinih mreženjih« in predstavitev dobre prakse

V sredo, 18. aprila 2018 smo na GZS organizirali letošnje drugo »Sredino mreženje«, ki se ga je udeležilo okoli 30 slovenskih in tujih podjetnic in podjetnikov. Na tokratnem mreženju smo še razširili zastopanost tujih trgov. Tako so imeli udeleženci individualne pogovore s strokovnjaki, ki poslujejo na vedno bolj privlačnih trgih Afrike; Zimbabveja, Zambije, Tanzanije, Malavija…, hitro rastočih trgih Azije; Indije, Kitajske, Tajvana ter različnih koncev Evrope, od Gruzije, kot njenega vzhodnega dela do držav srednje Evrope; Nemčije ter Avstrije, katerih podjetja predstavljajo tradicionalnega partnerja večine slovenskih podjetij. 




Vzporedno z mreženjem so udeleženci lahko prisluhnili »Predstavitvi dobre prakse na nemško govorečih trgih: “Go-To-Market D/A/CH”, kjer sta svoje uspešno sodelovanje predstavila slovensko podjetje NIL d.o.o. in avstrijsko podjetje BizXpand, za nastop na nemškem trgu. Med drugim sta predstavnika obeh podjetij izpostavila teme, kot npr.

Učinkoviti pristopi na slovenskem trgu, ki so na tujih trgih brez vsake vrednosti,  elementi, ki jih je treba definirati pred začetkom aktivnosti, kako nagovoriti potencialnega kupca na nemško govorečem trgu, kako obdržati aktivno komunikacijo v postopku čakanja na odgovor na ponudbo, ipd.




Ravno na medsebojnih odnosih in medsebojnih stikih med podjetniki pa temeljijo naša »Sredina mreženja«, saj poleg kontaktov in informacij prinašajo tudi številne poslovne priložnosti.

Z ozirom na to, Vas vabimo na naslednje »Sredino mreženje na GZS«, zopet v sredo,  23. maja 2018.

 

Fotogalerija