Arhiv: Na tuje nikar brez izvoznega načrta

 

 

V torek, 7. junija 2018, smo na Gospodarski zbornici Slovenije v okviru projekta EXPEDIRE organizirali brezplačno delavnico »Priprava izvoznega načrta«, ki jo je vodil Aleš Hrovat, Vodja prodaje Zahodna Evropa - Direktni trgi v podjetju Gorenje, d.d.

Predavatelj ima dolgoletne izkušnje v poslovanju z mednarodnimi trgi, prav tako pa tudi z vodenjem delavnic in predavanj na to temo. Skupaj namreč ugotavljamo, da mala in srednja podjetja v Sloveniji pogosto nimajo jasne slike o tem, kaj vse je potrebno upoštevati, ko se odločamo za vstop na tuje trge.

Udeležencem se je v praktičnem delu delavnice tudi individualno posvetil pri pripravi lastnih vzorcev ponudb ter opozoril na točke, katere se da bolje pripraviti.

 

Podjetja si s skrbno izdelanim izvoznim načrtom tlakujejo učinkovitejši vstop na izbrani tuji trg, začenši z oceno in analizo izvozne sposobnosti podjetja, raziskavo atributov mednarodnega okolja, izbiro ciljnega trga, nadalje s selekcijo in pridobivanjem kupcev, analizo in izbiro prodajnih poti ter oblikovanjem cen v mednarodnem okolju, čemur sledi še prodajni načrt, načrt marketinških komunikacij in finančni načrt.


 

Več informacij:

Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana. T: 01 5898 113

 




Fotogalerija