Novice


Arhiv: Slovenska papirna industrija ponovno na Informativi

SLOVENSKA PAPIRNA INDUSTRIJA TUDI LETOS NA INFORMATIVI

22. in 23. januar 2014

 

Na sejmu Informativa, ki je potekal 22. in 23. januarja 2015 na Gospodarskem Razstavišču v Ljubljani,  se je letos že tretjič predstavljala tudi slovenska papirna in papirno predelovalna panoga s ciljem promocije panoge in zaposlitev v teh dejavnostih.

Informativa je sejem, namenjen mladim ob prehodu v srednjo šolo ali na fakulteto. Na sejem poleg mladih prihaja tudi precej staršev in seznanitev z obstojem, uspešnim poslovanjem ter potrebami po novih kadrih, različnih znaj in kompetenc, se zdi smiselna.

Združenje papirne in papirno predelovalne industrije (ZPPPI) je predstavilo panogo v najlepši luči, na lepo oblikovanem razstavnem prostoru, ki so ga krasili tudi mnogi izdelki slovenskih papirnic in papirno predelovalnih podjetij. V okviru programskega foruma sejma Informativa pa je direktorica ZPPPI, Petra Prebil Bašin, sodelovala tudi na okrogli mizi na temo »Gospodarstvo mladim: »Naravoslovci vs. družboslovci«, kjer je poudarila, da papir še vedno spremlja naše življenje na vsakem koraku in kljub razcvetu digitalne tehnologije pa poraba papirja v svetu še vedno narašča. Poudarila je tudi namero in potrebo podjetij papirne dejavnosti v Sloveniji, da bodo v naslednjih letih veliko zaposlovala.

Obisk sejma je bil dober, tudi razstavni prostor ZPPPI je bil dobro obiskan in vsi ki so le želeli prisluhniti, so slišali kaj zanimivega o papirni in papirno predelovalni industriji v Sloveniji.

Hvala vsem posameznikom in podjetjem, ki ste na Informativi na tak ali drugačen način pomagali pripraviti lepo predstavitev papirne in papirno predelovane panoge v Sloveniji.

 

 

Fotogalerija

Fotogalerija