Novice


Arhiv: Podpisan Aneks št.5 h Kolektivni pogodbi papirne in papirno predelovalne dejavnosti

V torek, 21.12.2021, je bil v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije podpisan Aneks št. 5 h Kolektivni pogodbi papirne in papirno predelovalne dejavnostiA, ki stopi v veljavo s 1.1.2022.

V aneksu št. 5 smo socialni partnerji najnižje plačne postavke v papirni in papirno predelovalni dejavnosti prilagodili razmeram naraščujočih življenjskih stroškov.

Najnižje osnovne plače v dejavnosti (NOP-i) se tako dvigajo za +2,5 %, prav tako nadomestilo za prehrano, ki po novem znaša najmanj 4,7 € na dan oziroma 0,5875 na uro.

 

Kljub temu, da panoga po dokaj uspešnem koronskem letu 2020 letos preživlja eno najtežjih obdobij zaradi visokih stroškov surovin in energije, smo z dogovorom zadovoljni, še posebej z zavezo, da v prihodnjem letu nadaljujemo razgovore za nov plačni model v dejavnosti, ki bo dolgoročno izboljšal konkurenčni položaj panoge.

   

Podpisniki Aneksa št.5:  Jakob Počivavšek - predsednik KSS Pergam, Nives Hrovat – predsednica sindikata papirne in papirno predelovalne dejavnosti ter Leopold Povše, predsednik Upravnega odbora Združenja papirne in papirno predelovalne dejavnosti pri GZS, manjka Bogdan Božac - predsednik Sekcije za Les in Papir pri ZDS

 

Fotogalerija