Novice


Arhiv: CBAM mehanizem je v veljavo stopil s 1.10.2023

Mehanizem prilagajanja mejnih vrednosti ogljika (CBAM) je del svežnja Evropske unije (EU) "Fit for 55" in se nanaša na načrt EU za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za vsaj 55 % do leta 2030 v primerjavi z ravnmi iz leta 1990. CBAM je podporni mehanizem, ki zagotavlja, da učinkovitost ukrepov EU za zmanjšanje emisij ni ogrožena. CBAM bo uradno začel veljati 1. oktobra.

Arhiv: Natečaj za nagrado OKOLJSKI TRAJNOSTNI MENEDŽER LETA 2023

V Sloveniji okoljski menedžerji v večjih, odgovornih družbah delujejo že vrsto let. Z leti se njihova vloga veča ter postaja bolj in bolj zahtevna. Ker že vsa leta spremljamo razvoj tega poklica, smo se odločili, da temu damo tudi širši glas in pomen. Vljudno vabimo, da preko vprašalnika izrazite svoj interes za sodelovanje v natečaju za nagrado OKOLJSKI TRAJNOSTNI MENEDŽER LETA 2023, ki jo Gospodarska zbornica Slovenije, Služba za okolje, podnebje in energijo, podeljuje letos prvič.

Arhiv: Kandidatna lista za člane Upravnega odbora ZPPPI

Objavljamo kandidatno listo za člane Upravnega odbora Združenja za papirno in papirno predelovalno industrijo.

Arhiv: Aktualni odprti razpisi za nepovratna in povratna sredstva

Predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) so v torek, 14. februarja, na novinarski konferenci predstavili načrt razvojnih spodbud za leto 2023, s katerim želijo okrepiti konkurenčnosti in dodano vrednosti slovenskega gospodarstva.

Arhiv: 14. Informativa - Sejem izobraževanja in poklicev

V petek, 20. 1. 2023 in v soboto, 21.1.2023 je na Gospodarskem Razstavišču potekala 14. Informativa - Sejem izobraževanja in poklicev.

Arhiv: Skupna izjava delodajalskih organizacij o predlogu zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize

GZS, OZS, TZS, ZDS in ZDOPS ne podpirajo modela pomoči za energente.

Arhiv: Podpisan aneks št. 6 h Kolektivni pogodbi papirne in papirno predelovalne dejavnosti

V torek, 23.11.2022, je bil v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije podpisan Aneks št. 6 h Kolektivni pogodbi papirne in papirno predelovalne dejavnosti, ki stopi v veljavo s 1.1.2023.