Novice


Arhiv: Novinarska konferenca DeRC 2014

 

GZS Zbornica osrednjeslovenske regije je 9. septembra ob letošnji že četrti konferenci DERC 2014 (Danube eRegion Conference), organizirala novinarsko konferenco in pogovor z nekaterimi vodji panelov, ki bodo sodelovali na konferenci.

Posnetek konference: https://www.youtube.com/watch?v=BlrxtUCBi0o

Izjave: http://youtu.be/nv4XSsNzEkc

Konferenca DERC vsako leto pritegne k aktivnemu sodelovanju paneliste iz držav v Podonavju in številne udeležence. Lani je na konferenci sodelovalo več kot 170 udeležencev iz 8 držav, podobno v letu 2012. Letos pričakujemo sodelujoče iz 10 držav, ki bodo razpravljali na 14 tematskih panelih, ob konferenci pa bodo predstavljeni tudi projektni prototipi. V dopoldanskem delu pred uradnim plenarnim zasedanjem se bodo sestali člani iniciativ iz univerz in živih laboratorijev v Podonavju ( ALADIN), ALpe Adria Danube universities INitiative & Living Lab zasedali bodo tudi predstavnik razvojnih agencij in regionalne mreže uporabnikov SAP ter Svet za inovativnost žensk.

Konferenca DERC s svojo osnovno usmeritvijo k iskanjem čezmejnih e-rešitev in e-storitev v Podonavju pa tudi širše, vsako leto spodbuja projektne skupine k predstavitvi prototipnih rešitev, kar je posebnost v organizaciji tovrstnih konferenc. Prototipni predlogi, ki so pomemben programski del konference, so priložnost za oblikovanje bodočih mednarodnih projektnih partnerstev, ki želijo sodelovati na skupni problematiki.

Poseben poudarek posameznih panelov je zasnovan tudi na priporočilih in smernicah iz Digitalne agende, predstavljene bodo številne rešitve interoperabilnosti s področja sodelovanja med bolnišnicami, priporočila in rešitve na področju promocije zdravja na delovnem mestu.

Letošnja konferenca prinaša v Slovenijo - prostor na stičišču treh regij (Jadransko - jonska, Alpska in Podonavje) tudi pomembno iniciativo: Sodelovanje z novo svilno in jantarjevo cesto. Celota teh regij se začenja povezovati z iniciativo iz Kitajske: oblikovanje e-svilne poti. Na posebnem panelu pod vodstvom generalnega direktorata za ekonomsko diplomacijo bodo sodelovali tudi predstavniki kitajske delegacije iz Šanghaja.

 

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.