Novice


Arhiv: Jutro na regijski zbornici INTELEKTUALNA LASTNINA - ZAŠČITENO ZNANJE

INTELEKTUALNA LASTNINA - ZAŠČITENO ZNANJE

Ali podjetje prepoznava, zaposluje, spodbuja in nagrajuje inovativne posameznike, ki so ključ do poslovnega uspeha. Govorimo o prepoznavanju t.i. inovacijske kompetentnosti, to je zmožnost posameznika, da aktivira, uporabi in poveže pridobljeno znanje, sposobnosti in veščine v situacijah, ki zahtevajo inovativne reakcije in inovativno vedênje.

In kako to deluje v mikro in malih podjetjih, kjer je inovativnost pa tudi prilagodljivost življenjskega pomena in skorajda na dnevni preizkušnji? O tem bi vedeli veliko povedati sami podjetniki.

Na tokratnem dogodku

»JUTRO NA REGIJSKI ZBORNICI«

bo z nami Irena Hreljac, ki bo podala uvodne informacije o intelektualni lastnini, patentih, itd, predvsem pa praktično prikazala podatkovne zbirke patentov, znamk in modelov pri pridobivanju informacij, ki jih potrebuje vsak inovator.

Obravnavane teme in vprašanja:

-uvodno o intelektualni lastnini - patenti, znamke, modeli, avtorske pravice, poslovne skrivnosti

-načini in strategije zaščite in uporabe pravic industrijske lastnine - kaj, kdaj in kako zaščititi in kako optimalno uporabiti pravice IL

-uporaba podatkovnih zbirk patentov, znamk in modelov pri pridobivanju tehničnih, komercialnih in pravnih informacij

K temu bomo predstavili tudi letošnji razpis za inovacije v Osrednjeslovenski regiji in se pogovorili tudi o Svetu za inovativnost žensk.

Na dogodek JUTRO NA REGIJSKI ZBORNICI VAS VABIMO 11. MARCA 2013 ob 9.30 uri SEJNI SOBI GZS ZOR Dimičeva 9.

Kdo je predavateljica Irena Hreljac - kratka predstavitev

Po končanem študiju biologije v Ljubljani in doktoratu na biomedicini - biokemiji in molekularni biologiji na MF v Ljubljani je nadaljevala profesionalno pot v Cambridgeu v Veliki Britaniji, kjer je raziskovala na področju aplikativnih terapij za raka ter se ob tem začela aktivneje ukvarjati s področjem intelektualne lastnine. Po vrnitvi v Slovenijo leta 2011 je na Uradu RS za intelektualno lastnino, kot del skupine za izobraževanje, promocijo in svetovanje izvedla več predavanj in delavnic o IL s poudarkom na področju patentov in ostalih pravic industrijske lastnine. Svoje znanje je izpopolnjevala na strokovnih izobraževanjih WIPO in Univerze v Haifi (Certificate in IP and Business Entrepreneurship), Evropskega patentnega urada (Patent valuation, Patent information) in številnih strokovnih seminarjih. Deluje kot članica komisije za izbor najboljših inovacij GZS ZOR ter komisije za izbor inovacije za Rektorjevo nagrado Univerze v Ljubljani.

Komu je srečanje namenjeno:

Na srečanje vabimo vse člane Mreže za inovativnost pri GZS ZOR (udeležence razpisov za inovacije) in druga inovativna podjetja z razvojnimi cilji in inovacijskimi rešitvami predvsems področja lesne in gradbene industrije, logistike in transporta ter drugih dejavnosti, ki se spogledujejo z vstopom na evropsko in globalno tržišče.

Udeležba je brezplačna.

PRIJAVE

Prosimo, izpolnite priloženo prijavnico. Število udeležencev v skupini je omejeno, zato prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 7.3.2013.

Skenirane prijave lahko pošljete na elektronski naslov: mojca.pavlic@gzs.si ali na faks: 01 4313040


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.