Novice


Arhiv: Zajtrk s strokovnjakom - zgodba o Turboinštitutu Ljubljana

ZAJTRK S STROKOVNJAKOM

ZGODBA O TURBOINŠTITUTU LJUBLJANA

Mreža za inovativnost pri GZS Zbornici osrednjeslovenske regije tokrat pripravlja zanimiv pogovor z Dr. Vladimirjem Kercanom, glavnim direktorjem uspešnega podjetja TURBOINŠTITUT d.d. iz Ljubljane, ki več kot 90 odstotkov svoje realizacije ustvari na svetovnem trgu.

Turboinštitutova poslovna strategija temelji na:

•prepričanju, da bo 21. stoletja zaznamovano kot stoletje vodne energije, okolju in ljudem prijazne zelene energije in

•predanosti kakovosti brez kompromisov in vodilni odličnosti svojih storitev in izdelkov.

Ali ste vedeli, da sta na svetu le dva neodvisna inštituta, opremljena za preizkušanje modelov turbin in črpalk v skladu z mednarodnimi IEC 60193 predpisi, eden v Švici drugi pa je Turboinštitut d.d. v Ljubljani?

Razpolaga s štirimi preizkuševališči za preizkušanje modelov vodnih turbin, tremi preizkuševališči za preizkušanje črpalk in zelo zmogljivim računalnikom za preračune realnega toka v hidravličnih strojih.

Obvladuje tehnologijo preizkušanja izvedb po različnih mednarodno priznanih metodah.

Ali ste vedeli, da je bil Turboinštitut d.d. ustanovljen leta 1948, njegove reference na področju razvoja modelov vseh tipov vodnih turbin in centrifugalnih črpalk pa ga danes uvrščajo v sam svetovni vrh tovrstnih raziskovalnih organizacij? Projektirane, izdelane in montirane opreme malih hidroelektrarn od 0,5 do 20 MW moči agregata pa potrjujejo, da je Turboinštitut med najbolj iskanimi dobavitelji opreme in inženiring organizacije na področju malih hidroelektrarn.

Predstavitev zgodbe o Turboinštitutu in pogovor z direktorjem dr. Vladimirjem Kercanom - ki pravi, da je njihovo največje premoženje nakopičeno znanje in izkušnje >4500 človek/let njegovih zaposlenih - bo

20. novembra 2012 ob 9.30 uri v prostorih

GZS Zbornice osrednjeslovenske regije, Dimičeva 9, pritličje

Komu je srečanje namenjeno:

Na srečanje vabimo člane Mreže za inovativnost, inovatorje, predvsem tiste, s področja razvoja okolju in ljudem prijazne zelene energije, pa tudi vse tiste, ki jih zanima poslovni model Turboinštituta, d.d. slovenske zgodbe o uspehu, ki jo premalo poznamo.

Z nami bo sodelovala tudi Hiša zdravja.

Udeležba je za člane GZS ZOR brezplačna.

PRIJAVE

Prosimo, izpolnite priloženo prijavnico in jo pošljite na elektronski naslov mojca.pavlic@gzs.si .

Število udeležencev v skupini je omejeno, zato prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 16.11.2012.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.