Novice


Arhiv: Predstavljamo uspešne zgodbe: pogovor s predstavniki podjetja Iskra Zaščite in podjetja Weidmüller iz Nemčije

GZS - Zbornica osrednjeslovenske regije vabi na

pogovor s predstavniki podjetja Iskra Zaščite in podjetja
Weidmüller iz Nemčije

v petek, 16. novembra ob 10. uri v dvorani B
na GZS Dimičeva 13, v prvem nadstropju

Iskra Zaščite iz Ljubljane in podjetje Weidmüller iz Nemčije bosta v teh dneh podpisala pogodbo o ustanovitvi skupnega podjetja v Brežicah. To je ena od uspešnih zgodb o sodelovanju med slovenskim podjetjem, ki ima tehnološko znanje in inovativne izdelke ter nemško multinacionalko, ki ima predvsem razvejano tržno mrežo in dostop do končnih kupcev po vsem svetu. Nadgradnja uspešnega partnerstva pa bo tudi ustanovitev skupnega podjetja za proizvodnjo izdelkov, ki so in bodo v celoti plod slovenskega znanja. Gre torej za tehnološko partnerstvo, kjer sta partnerja po velikosti sicer zelo različna, a po dodani vrednosti, ki jo prinašata v skupno sodelovanje, povsem enakovredna. Za marsikatero srednje veliko slovensko podjetje, ki ima sicer močno tehnološko ozadje a šibko tržno mrežo, je lahko ta poslovni primer način, kako uspešno tržiti lastno znanje z visoko dodano vrednostjo.

Nova tovarna v Brežicah bo v prvi fazi zaposlovala 30 domačih strokovnjakov za proizvodnjo prenapetostnih zaščit, razvoj novih komponent za prenapetostno zaščito pa bo tudi v prihodnje potekal v Iskri Zaščite v Ljubljani. Podjetje Weidmüller (Detmold, Nemčija) bo zagotavljalo predvsem širitev mednarodne marketinške mreže, in sprotno zaznavanje potreb kupcev na tem specializiranem področju elektronike.

Na pogovoru bodo sodelovali dr. Peter Köhler, CEO skupine Weidmüller, gospod Michael Hoeing, izvršni direktor divizije elektronika Weidmuller, dr. Otmar Zorn, lastnik Iskra Zaščite in gospod Goran Vučinič, izvršni direktor Iskra Zaščite.

Program:

  • Uvodni pozdrav v imenu GZS ZOR – predstavnik UO GZS ZOR
  • Predstavitev Iskra Zaščite in Weidmüller (Goran Vučinič in Michael Hoeing)
  • Predstavitev tehnološkega partnerstva med podjetjema (Primer dobre prakse sodelovanja z izdelki z visoko dodano vrednostjo razvitimi v celoti v Sloveniji; Goran Vučinič in Michael Hoeing
  • Slavnostni podpis pogodbe ter nato odprta vprašanj iz avditorija
  • Zaključek dogodka in pogostitev

PRIJAVE

Prosimo, da zaradi boljše organizacije dogodka svojo udeležbo potrdite na elektronskem naslovu mojca.pavlic@gzs.si. Število udeležencev v skupini je omejeno, zato prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 15.11.2012.

Vabilo objavljamo tudi v pripetem dokumentu.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.