Novice


Arhiv: Inovativnost - izzivi gospodarskega razvoja 2011, 23.05.2011

 

 Prihaja že četrta razstava

INOVATIVNOST IZZIVI GOSPODARSKEGA RAZVOJA 2011,

ki jo letos pripravljamo v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Ministrstvom za zunanje zadeve in Ministrstvom za gospodarstvo.

Letošnji moto prireditve je ZNANJE POT V PRIHODNOST. To sporočilo bodo argumentirali govorniki na Mednarodnem forumu naprednih tehnologij, na katerem pričakujemo tako domače znanstvenike in predstavnike Centrov odličnosti, kot goste iz tujine. Gostujoči strokovnjaki prihajajo iz Izraela, ki je predsedujoči programa Eureka. Govorniki žeijo posebej opozoriti na pomen in uporabo znanja in novih tehnologij za razvoj gospodarstva. Predstavili se bodo še centri odličnosti in Medpodjetniški izobraževalni centri, podjetja s svojimi inovacijami in institucije podpornega okolja.

Na Forumu malih in srednjih podjetij bomo spoznali uspešne podjetniške zgodbe in odprli razpravo o pričakovanjih podjetnikov od tistih, ki odločajo in o tem koliko lahko podjetniki vplivajo na spodbuditev poslovnih aktivnosti na domačem trgu in za večji izvoz. Primerjali bomo uspešnost evropskega Akta za mala podjetja pri nas in v drugih državah članicah in srečali tiste podjetnike, ki jim je uspelo na tujih trgih, slišali pa bomo tudi povabilo za sodelovanje z indijskimi podjetji.

Tudi letos se boste srečali z inovacijami v gospodarstvu, ki so bile razvite v preteklem letu in ob podelitvi nagrad in priznanj za inovacije čestitali prejemnikom za leto 2010 iz Osrednjeslovenske regije in iz Notranjsko kraške regije.

Predstavitve evropskih projektov, poslovne borze v živo, inovativne ideje mladih, pogovori s strokovnjaki številnih področij bodo ponudile poslovne priložnosti na medpodjetniškem trgu za razstavljalce in za obiskovalce. To je priložnost za inovativne projekte, ki jih razvijajo lokalne skupnosti, partnerski konzorciji in transregionalna partnerstva, kjer potekajo iniciative za povezovanje gospodarstva.

Pričakujemo tudi gostujoče govornike iz Izraela, udeležence iz Evropske unije, in partnerje iz Italije, Nemčije in Avstrije, saj smo prireditev umestili v dogajanja vseevropskega tedna podjetništva (EEW), ki ga koordinira Evropska komisija v spodbudo in vsestransko promocijo podjetnosti posameznika in nacionalnih gospodarstev.

Prireditev bo slovesno odprl mag. Blaž Kavčič, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, prisotne pa bo nagovoril tudi vodilni izraelski znanstvenik g. Eli Opper, predstavnik Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve, direktorica Direktorata za podjetništvo pri Ministrstvu za gospodastvo g. Edita Granatir Lapuh in strokovnjak Urada za intelektualno lastnino g. Janez Kukec Mezek

Vaš čas na prireditvi Inovativnost 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo23. maja 2011 dobro naložen.

Več informacij o dogodku je na voljo v prilogah.

Organizator: GZS Območna zbornica Ljubljana


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.