Novice


Arhiv: Seminar "Sprejemanje različnosti"

Vljudno vas vabimo na poseben dogodek - seminar oziroma delavnico »SPREJEMANJE RAZLIČNOSTI - usposabljanje strokovnih delavcev za zaposlovanje invalidov na odprtem trgu dela«.

Seminar organiziramo v okviru projekta pod skupnim nazivom »ZMOREMO - Spodbujanje enakosti in preprečevanje diskriminacije invalidov«, ki ga skupaj izvajamo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, s partnerji Društvom študentov invalidov Slovenije, Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije in Združenjem izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji (ZIZRS).

Po podatkih delodajalcev je usposobljenost strokovnih delavcev, ki delajo s človeškimi viri v običajnem delovnem okolju oziroma odprtem trgu dela, pomanjkljiva in ne dovolj celovita. Sedanja tradicionalna znanja glede na spremenjene razmere na trgu dela ne zadoščajo več. Zato potrebujejo predvsem nova in specifična znanja, ki so potrebna za delo z ranljivimi ciljnimi skupinami, predvsem invalidi.

Za potrebe projekta smo v ZIZRS zato razvili poseben program usposabljanja in izobraževanja za strokovne delavce pri delodajalcih na odprtem trgu dela, v okviru katerega bodo udeleženci spoznali preizkušene metode in dobre prakse pri zaposlovanju invalidov ter najnovejše pristope, vrednote in načela podpornega zaposlovanja invalidov v običajem delovnem okolju.

Seminarja se naj bi udeležili strokovni delavci, ki pri delodajalcih v običajnih delovnih okoljih oziroma na odprtem trgu dela skrbijo za človeške vire, predvsem za zaposlovanje invalidov in drugih ranljivih skupin. Poleg tega so vabljeni ostali strokovnjaki, ki jih zadevajo področja ravnanja z invalidnostjo na delovnem mestu.

Seminar »Sprejemanje različnosti« bo potekal v ponedeljek, 11. maja 2015 v Ljubljani, v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13.

Z veseljem vas tudi obveščamo, da bo seminar »Sprejemanje različnosti« spremljal tudi multimedijski portal ZRNO ZDRAVJA, ki bo tako omogočil objavo najzanimivejših predavanj na portalu.

Vabilo in program seminarja »Sprejemanje različnosti« ter prijavnica za udeležbo so priloženi.

Udeležba je brezplačna.

 

Pripete datoteke

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.