Novice


Arhiv: GZS Zbornica osrednjeslovenske regije podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji

Ljubljana, 22.9.2021 – Danes je v Domu gospodarstva v Ljubljani potekala letošnja podelitev priznanj za najboljše inovacije v Osrednjeslovenski regiji v organizaciji GZS Zbornice osrednjeslovenske regije.

Zbrane inovatorje sta nagovorila mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS in dr. Tomaž Kostanjevec, direktor SPIRIT. Strokovni del sta pokrila ga. Lynne Elvins iz podjetja Design Rally iz Anglije, ki je izpostavila, da se Design management uspešno uporablja za inoviranje, saj so vse inovacije in kreacije vedno najprej v naših glavah in g. Klemen Kadak iz PwC Slovenije, ki je predstavil, kako lahko monetizacijo inovacij dosežemo s pilotiranjem skozi oblake inovacij. 

»Delovanje podjetij kaže, da pandemija COVID-19 inovativnosti ni zaustavila. Še več, dala ji je vzpodbudo za prilagoditev na spremenjene okoliščine. Doseganje ciljev, rasti in razvoja podjetja so bile ena plat te inovativnosti; družbena odgovornost za zdravje in pustiti pozitiven pečat v ožjem in širšem okolju pa je bila druga plat. In ne glede na to, ali je podjetje prejelo le pohvalo ali priznanje z bronastim, srebrnim ali zlatim leskom, so za nas vsi zmagovalci. Zmagovalci pa so tudi člani Zbornice osrednjeslovenske regije in ostali gospodarstveniki, ki z svojo aktivnostjo pripomogli, da Osrednjeslovenska regija tudi v letu 2020 ostaja še naprej najbolj razvita regija med 12 statističnimi regijami Slovenije,« pa je izpostavila mag. Marjana Majerič, direktorica Zbornice osrednjeslovenske regije znotraj GZS.


Podeljenih je bilo pet zlatih, sedem srebrnih in štiri bronasta priznanja ter eno priznanje za prispevek na področju inovativnosti.

PREJEMNIKI PRIZNANJ ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE OSREDNJESLOVENSKE REGIJE ZA LETO 2021

ZBORNIK NAGRAJENIH INOVACIJ


Na nacionalni nivo ocenjevanja so bile izbrane tri najvišje ocenjene zlate inovacije:

  • Danfoss Trata, d.o.o. – AB-QM 4.0 - Tlačno neodvisen regulacijski ventil z visoko zanesljivim delovanjem v zahtevnem mediju,
  • Ekoart hiše, lesena gradnja, d.o.o. (IQwood d.o.o.) –  Stroj za izdelavo mozničenih masivnih lesenih sten brez uporabe lepil - IQwood in sistem vzpostavitev lokalne proizvodnje širom Evrope in
  • LEK farmacevtska družba d.d. – Avtomatizacija procesov v analitskem laboratoriju za razvoj biološko podobnih zdravil.
Nacionalna priznanja za inovacije bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 2021 12. oktobra 2021 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

 

VIDEOREPORTAŽA S PRIREDITVE

Vsem nagrajencem iskrene čestitke!

 

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.