Novice


Arhiv: Strokovni posvet z medicinskimi, kineziološkimi in ekonomskimi strokovnjaki ter brezplačno diagnostično testiranje v vašem podjetju

Gospodarska zbornica Slovenije, Sekcija za fitnes, rekreacijo in regeneracijo, za Slovenski podjetniški sklad izvaja strokovno oceno potreb zaposlenih in vodij zagonskih ter drugih visokotehnoloških inovativnih MSP podjetij na področju izvajanja preventivnih programov za varovanje zdravja pri delu ter spodbujanja zdravega življenjskega sloga. 

V COVID in post-COVID obdobju je namreč zaznati povečane telesne in psihične obremenitve vodij in zaposlenih v zagonskih in MSP podjetjih kar pri ranljivih skupinah kratkoročno lahko vodi k izgorelosti, splošni znižani storilnosti, povečanju bolniških odsotnosti ter nezdravemu življenjskemu slogu; dolgoročno pa k depresijam, slabši telesni zmogljivosti, kostno-mišičnim težavam in kroničnim bolečinam v sklepih ali celo k trajni nezmožnosti dela.

S strokovno oceno želimo ugotoviti obseg navedenih zdravstvenih težav ter kritičnost tveganj, prav tako pa prepoznati in promovirati ustrezne preventivne programe za spodbujanje zdravega življenjskega sloga, vzdrževanja in pridobivanja ustrezne telesne teže in drže ter telesne pripravljenosti, zlasti z vidika preprečevanja kostno-mišičnih težav.

Strokovna ocena bo izvedena:

1. na strokovnem posvetu z medicinskimi, kineziološkimi in ekonomskimi strokovnjaki,

2. ter z brezplačnim diagnostičnim testiranjem za oceno telesne zmogljivosti in zdravja vodij ter zaposlenih v zagonskih ter drugih visokotehnoloških inovativnih MSP podjetjih z ovrednotenjem zdravstvenega tveganja in nasveti za odpravo pomanjkljivosti. Testiranje bomo izvajali v mesecu oktobru, več o tem pa bo predstavljeno na strokovnem posvetu.

Vljudno vabljeni k sodelovanju na obeh segmentih!

VABILO NA STROKOVNI POSVET: 26.9.2022

V sodelovanju z domačimi in tujimi priznanimi strokovnjaki organiziramo strokovno srečanje, katerega namen je celovito predstaviti pomen gibalne dejavnosti na delovnem mestu in prostem času za zdravje, osebno zadovoljstvo, delovno storilnost, učinkovitost in uspešnost zaposlenih ter zbrati strokovna mnenja in primere dobre prakse za potrebe strokovne ocene.

Srečanje bo potekalo 26. septembra 2022, od 10.00 do 14.00 na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana A. 

Medicinski, kineziološki in ekonomski strokovnjaki bodo v prvem delu predstavili: 

  • najnovejša znanstvena dognanja sodobne medicine o pomenu gibalne dejavnosti na zdravje v obdobju, ki ga zaznamuje pandemija COVID-19 in njegove posledice na zdravje in delo;
  • ekonomske učinke in posledice zdravstvenega stanja zaposlenih; tuje in domače primere dobre prakse preventivnih programov in celovite obravnave zdravja zaposlenih;
  • možnosti brezplačnega diagnostičnega testiranja za oceno zdravja in telesne zmogljivosti

V drugem delu pa bodo na okrogli mizi vodje izvajalcev programov in družbeno odgovornih podjetij delili z vami svoje izkušnje pri izvajanju tovrstnih programov in poročali o njihovem učinku na uspeh in družben ugled podjetja. Okrogla miza bo priložnost tudi za izmenjavo izkušenj in delitev primerov dobrih prakse ter predlogov zanjo.

Predviden program

Obvezne so predhodne prijave preko spletne prijavnice do 25.9.2022. Število mest v dvorani je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Po predhodni prijavi preko spletne prijavnice je mogoča tudi on-line udeležba.

DOGODEK JE BREZPLAČEN

Projekt sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.