Novice


Arhiv: OPTIUS HR strokovni dogodek: Gospodarstvo se ohlaja. Kako komunicirati v primeru odpuščanj?

Kot je že občutiti, se je Evropa, kot tudi večina preostalega razvitega sveta, znašla  v negotovih časih in to kljub gospodarski rasti, ki smo ji priča zadnji dve leti. Če še danes lahko govorimo o pravi bitki za kadre, je samo še vprašanje časa, kako dolgo bo ta še trajala.

Slišimo, da se je gospodarstvo začelo ohlajati, ne samo v razviti Evropi temveč tudi doma, kar se kaže v pretrganih dobavnih verigah, vse večji draginji na področju energentov, hrane,.. Mnogi gospodarstveniki pravijo, da pomoč države za ublažitev energetske krize žal ne bo dovolj in da se bodo kmalu znašli pred hudimi izzivi, to je, kako svoje podjetje ohraniti v dobri poslovni (finančni, organizacijski in vsesplošni) kondiciji in kako se soočati z morebitnim odpuščanjem sodelavcev.

Če in ko se podjetje znajde v finančnih težavah mora delodajalec razmišljati o odpuščanju zaposlenih iz poslovnih razlogov. Zato mora poznati svoje obveznosti glede »kolektivnega« odpuščanja delavcev oz. odpovedi pogodbe o zaposlitvi večjemu številu delavcev.

Poleg obveznih korakov v programih razreševanja presežnih delavcev ali katerikoli aktivnosti zmanjševanja števila sodelavcev, nikakor ne smemo pozabiti na ustrezno komunikacijo, korektne odnose, ter nenazadnje seveda tudi na sam ugled podjetja. O načinu komunikacije in ostalimi s tem povezanimi dejanji, bomo z gosti v okviru dveh predavanj in okroglo mizo, spregovorili na tokratnem HR strokovnem dogodku.

Vabljeni ste predstavniki podjetij, ki vam je zaupana skrb za zaposlene in prenašanje dobrih praks v vaše organizacije.

KDAJ? V petek, 7. 10. 2022 med 9.00 in 11.30

KJE? Kristalna palača, Ljubljana, (parkiranje brezplačno)

Z vami bodo:

 

PROGRAM

 

9:00 – 9:30

Registracija z jutranjo kavico in zajtrkom

 

9:30 – 9:35

Uvodne misli gostiteljice

 

9:35 – 10:00

Tamara Valenčič: Praktični koraki primerne in profesionalne priprave, komunikacije in vzdrževanja odnosov z vsemi deležniki

 

10:00 – 10:45

Mag. Nataša Naraks Koprivc: Pravno formalni del v postopkih razreševanja presežnih delavcev ali individualnih odpuščanj je poznan

 

10:45 – 11:25

Okrogla miza z gosti

 

11:25

Druženje

 

 

več o dogodku in obvezni prijavi si lahko preberete na POVEZAVI.

 

Kotizacija za udeležbo na dogodku je 60 EUR + DDV (plačilo po predračunu). Članom GZS se prizna 10% popust!

VLJUDNO VABLJENI!

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.