Novice


Arhiv: Zlata Gazela savinjskemu podjetju Pišek – Vitli Krpan, srebrna podjetju Etrel iz osrednjeslovenske regije!

Podjetniške zgodbe gazel navdihujejo in opogumljajo. To velja tudi za zlato gazelo 2022 Pišek – Vitli Krpan s sedežem v občini Šmarje pri Jelšah, ki že vrsto let dosega odlične rezultate. Podjetje je bilo na odru izbora Gazela že leta 2008 in je lani osvojilo priznanje srebrna gazela Slovenije.


Franc Pišek, direktor podjetja Pišek – Vitli Krpan, se je v zahvalnem govoru ob prejemu priznanja iz rok predsednika republike Boruta Pahorja zahvalil vsem, ki so prepoznali njihovo delo in vložen trud. »Zlato gazelo sprejemamo hvaležno in ponosno. Nocoj uživamo v družbi ljudi, podjetnikov, ki imate vizijo. Tudi mi že 45 let sledimo svoji viziji in se trudimo biti boljši. Smo se pa v tem času naučili veliko, predvsem to, da je osnova vsakega dobrega posla zaupanje. Če ima človek vizijo, voljo in zdravje, je lahko uspešen. To je priznanje vseh naših sodelavcev in moje družine. Vsem gazelam čestitam in jim želim vse dobro še naprej.«

Krpan je v močni svetovni konkurenci eno najbolj prepoznavnih podjetij oziroma blagovnih znamk v dejavnosti gozdarske mehanizacije, njegov paradni izdelek pa je gozdarski vitel. Na leto izdela več kot 10.000 strojev, ki so plod lastnega razvoja in izdelani v robotizirani proizvodnji z več kot 40 roboti. Podjetje je v letu 2021 ustvarilo 44,7 milijona evrov prihodkov, kar pomeni podvojitev prodaje v petih letih, kolektiv več kot 280 sodelavcev pa se ponaša z zavidljivo dodano vrednostjo, ki je lani presegla 76.000 evrov na zaposlenega. Nadpovprečni poslovni rezultati so plod inovativnosti, vlaganja v intelektualno lastnino in robotizacijo. Pišek – Vitli Krpan je za območje občin Rogatec, Rogaška Slatina, Kozje, Šentjur in Šmarje pri Jelšah svetla podjetniška zvezda in pomemben zaposlovalec. S stalnim razvojem dokazuje, da je z gazeljo miselnostjo tudi v manj ugodnih okoljih mogoče dosegati uspehe, ki so pomembni za vso Slovenijo.

Srebrna gazela 2022 je podjetje Etrel iz Grosupljega, gazela osrednjeslovenske regije. Gre za dinamično in trajnostno rastoče podjetje, ki prispeva k reševanju klimatskih sprememb z razvijanjem in trženjem polnilnic za električna vozila ter programsko opremo za upravljanje polnilne infrastrukture. Etrel je na trg vstopil pred petnajstimi leti. Že od začetka ga poganjata strast do inovacij in vizija e-mobilnosti. Danes svoje produkte pošilja naročnikom po vsem svetu, od Ferskih otokov do Nove Zelandije, njihovo srce delovanja pa ostaja v Evropi. Za bronasto gazelo 2022 je bilo razglašeno podjetje Status iz Metlike, gazela dolenjsko-posavske regije. Gre za družinsko podjetje, ki je na trgu že dobrih 25 let. Ves čas razvija inovativne pripomočke za dom, poudarek pa je na globalni niši – shranjevanju hrane v vakuumu. Poganja ga poslanstvo: omogočiti ljudem, da lahko dobro hrano jedo dlje. Prednost podjetja je majhnost in prilagodljivost, a raste z gazeljim tempom.

Gazela je najbolj temeljit, skrben in metodološko najbolj domišljen pregled stanja slovenskega podjetništva, ki izpostavlja najbolj odlična hitrorastoča podjetja. Izbor poteka v šestih regijah, pri ocenjevanju nominirancev za priznanje gazela pa se upošteva dinamična rast, ki je obenem tudi trajnostno naravnana. Osnova za ocenjevanje podjetij je njihova uspešnost oziroma rast v zadnjih petih letih. Med finaliste letošnjega izbora so se poleg podjetij Pišek – Vitli Krpan, Etrel in Status uvrstile še tri regijske gazele. Prvak primorsko-notranjske regije Sodimex izdeluje sestavne dele za stole in drugo pohištvo iz vezanega lesa, gazela podravsko-pomurske regije Benko-tehna Puconci se ukvarja s trgovino na debelo s kovinskimi izdelki, gazela gorenjske regije Nimrod pa je drugi največji ponudnik divjačine v Evropi. 

Vsem dobitnikom priznanj in nagrajencem iskreno čestitamo!

Vir: Dnevnik


Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.