Novice


Arhiv: Ocenjevanje škode zaradi posledic neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami v gospodarstvu

Spoštovani člani GZS ZOR,

obveščamo vas, da je Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje je dne 26. 7. 2023 izdala na podlagi 7. in 54. člena Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode (Ur. list RS, št. 67/03, 79/04, 81/06 in 68/08) izdala sklep, da se prične z ocenjevanjem škode na stvareh zaradi posledic neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami med 17. in 25. julijem 2023. 

V osrednjeslovenski regiji se sklep nanaša na občine (Izpostava Ljubljana): BOROVNICA, BREZOVICA, DOBREPOLJE, DOBROVO-POLHOV GRADEC, DOL PRI LJUBLJANI, DOMŽALE, GROSUPLJE, HORJUL, IG, IVANČNA GORICA, KAMNIK, KOČEVJE, KOMENDA, KOSTEL, LITIJA, LJUBLJANA LOGATEC, LOG-DRAGOMER, LOŠKI POTOK, LUKOVICA, MEDVODE, MENGEŠ, MORAVČE, OSILNICA, RIBNICA, SODRAŽICA, ŠKOFLJICA, ŠMARTNO PRI LITIJI, TRZIN, VELIKE LAŠČE, VODICE,  in VRHNIKA.

Na podlagi informacij, ki ste nam jih nekateri posredovali, je škoda za nekatera podjetja v regiji velika in jo je v tem trenutku še težko oceniti. Uničeni proizvodni prostori, skladišča z materiali in izdelki, so le nekateri pokazatelji razsežnosti ujme, ki smo jim bili priča. Zanimajo nas informacije v povezavi s škodo na na strojih/opremi, zalogah, izpadu prihodka v navedenih občinah. Zavedamo se, da bo za sanacijo potrebno kar nekaj časa, tudi ob dejstvu, da primanjkuje izvajalcev, zato vas prosimo, da nam morebitne informacije o nastali škodi posredujete čimprej, da jih bomo s strani celotne GZS lahko sporočili ministrstvu (email: zor@gzs.si; 01 5898 174 ), ki bo na podlagi posredovanih informacijo izdalo sklep o ocenjevanju škode v gospodarstvu. 

O nadaljnjem poteku aktivnosti in glede škodnih prijav  vas bomo obveščali, zato predlagamo, da ste pozorni na naša obvestila

Na Zbornici osrednjeslovenske regije smo vam na razpolago za pomoč in vaše predloge o tem, kako vam lahko kot zbornica pomagamo.

S spoštovanjem,

mag. Marjana Majerič, direktorica

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.