Novice


Arhiv: Serija Online Izobraževanj Sekcije Startup in Scaleup Podjetij!

Spoštovani podjetniki, ustanovitelji in vodje startupov ter scaleupov,

Vabimo vas, da se pridružite edinstveni seriji online izobraževanj, ki jih pripravlja Sekcija startup in scaleup podjetij. Naš cilj je ponuditi praktična znanja, navdihujoče ideje ter strokovno podporo, s čimer bomo okrepili vaše poslovne prakse in vam pomagali pri gradnji trajnostnega in uspešnega podjetja. Izobraževanja bodo potekala prek Zoom-a.

 Termini in vsebine prvih seminarjev:

Zakaj Google, Microsoft, AirBnB, ... vlagajo milijone v lokalizacijo

8. november 2023, 12:00-13:00

Predavatelj: Gregor Rosulnik, soustanovitelj in direktor Prevajalske agencije GORR

Zakaj Google, Microsoft, AirBnB in mnoga druga znana podjetja vložijo veliko denarja in časa v lokalizacijo svoje obsežne vsebine – od številnih produktov in storitev na različnih kanalih, aplikacijah itd.? Da vključijo tiste, ki ne znajo tujih jezikov ali ne zaupajo tujejezičnim platformam? Da kupci/uporabniki ponotranjijo vsebino v maternem jeziku, s čim znamka in globalna zgodba dobita poseben, lokalni pomen? Da se leadi lažje odločijo za nakup in uporabo? Da obstoječi kupci in uporabniki več kupijo in več uporabljajo? Da kupci in uporabniki ostanejo lojalni? Da postanejo kupci in uporabniki ambasadorji podjetja, njihovih produktov in rešitev? Kakšen je ROI v lokalizaciji?

Kratek BIO govorca: Gregor je v podjetju glavno gonilo poslovnega, finančnega in tehničnega razvoja. Zadnje čase več časa posveča startupom in scaleupom z željo, da jim prenese primere dobre prakse iz sveta prevajanja in lokalizacije, ki nedvomno pomenijo pospešek njihove rasti na globalnem trgu. Svoje delo opravlja z vnemo in predanostjo. Njegova pozitivna naravnanost, odprtost in podjetniški duh vas ne bodo pustili ravnodušnih. Srečate ga lahko tudi na igrišču za badminton, kjer vas bo navdušil s svojo zagnano igro.

PRIJAVA >>


Davčni izzivi v različnih fazah razvoja podjetja

6. december 2023, 12:00-13:00

Predavatelj: Martin Šifrer, ustanovitelj in direktor podjetja Protokorp

Davki za startup podjetja lahko predstavljajo kompleksen vidik poslovanja, ki lahko ob napačni obravnavi pripeljejo do zaviranja inovacij ter razvoja podjetja. Ključno je poznati obveznosti podjetja in prepoznati možnosti zmanjšanja davčne obremenitve ter zagotoviti in maksimizirati svojo finančno vzdržnost v začetni fazi poslovanja.


Kratek BIO govorca: Martin je aktiven v davčni svetovalni dejavnosti od leta 2003, leta 2007 je ustanovil svoje podjetje. Pridobljeno znanje iz dela za multinacionalke želi prenesti na mala in srednje velika podjetja v Sloveniji, da spoznajo pomen podpore na področju davkov, financ in prava pri njihovi rasti. Njegovo podjetje si prizadeva postati vodilno med strokovnimi storitvami za SME v Sloveniji. Med drugim je opravljal svetovanje na področju davkov (pregledi, analize), dohodnine in DDV-ja ter izvajal projekte davčnega načrtovanja.

PRIJAVA >>

 

Kako optimizirati LinkedIn profil?

10. januar 2024, 12:00 - 13:00

Predavatelj: Manca Korelc, LinkedIn Therapist 

Na prvem srečanju bomo spoznali s ključnimi elementi prodajno usmerjenega LinkedIn profila ter dobrimi praksami grajenja mreže kontaktov

Kratek BIO govorca: V 15 letih delovanja v svetu digitalnega marketinga ga je spoznavala v različnih vlogah, že od leta 2017 pa pomaga podjetjem zapisati in doseči cilje komunikacije na LinkedInu. V zadnjih 8 letih je izvedla več kot 560 predavanj in delavnic ter napisala prek sto člankov, med drugimi objavljeni tudi v osrednji marketinški reviji Marketing magazin. V prostem času ustvarja nagrajen projekt Moja jezera, v katerem odkriva vsa jezera in slapove Slovenije. Je avtorica knjig LinkedIn by the Book, Jezera Slovenije in The Slovenia Lakes.

PRIJAVA >>

 

Kako LinkedIn izkoristiti za prodajo?

7. februar, 12:00-13:00

Predavatelj: Manca Korelc, LinkedIn Therapist 

Drugo srečanje bo namenjeno naprednim praksam, kako LinkedIn izkoristiti za generiranje poslovnih priložnosti.

PRIJAVA >> 


Udeležba na webinarjih je brezplačna!


Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.