Zapri

Novice


 


Podeljene nagrade Netko

Združenje za informatiko in telekomunikacije, kot lastnik nagrade Netko in Register.si, ki je organizator dogodka, vsako leto podelita nagrade za najboljše spletne projekte pod domeno .si, preteklega leta. S to nagrado komunicirata slovensko spletno identiteto, podpirata domače spletne projekte, podjetja in osebnosti ter hkrati spodbujata uporabo nacionalne domene .si.

Letošnje podeljene nagrade so imele težo, in to dobesedno. Nagrado v obliki črke E je zasnoval oblikovalec Robert Križmančič, Futurin art direktor. Ta 12 cm visoka betonska kocka tehta natanko 4 kg in ima simbolni pomen – ponazarja težo najboljših digitalnih projektov. Sama oblika in material nagrade – beton – pa opozarjata na tisto več, kar so tudi nagrajenci s svojimi projekti predstavili na Netko tekmovanju: izjemno kreativnost, inovativnost, drugačnost, tudi drznost.Letos so bile nagrade podeljene v sedmih kategorijah. Podeljeni sta bili tudi posebni nagradi za najboljši Netko projekt – to je projekt, ki je dosegel največje absolutno število točk – in najboljšega izvajalca – to je izvajalec, ki je prejel najvišji seštevek točk projektov, ki so bili uvrščeni med finaliste. Projekte so žiranti ocenjevali na treh področjih: vsebinski zasnovi, grafičnem oblikovanju in uporabniški izkušnji ter tehnični dovršenosti.

Kdo so nagrajenci Netko 2020?

Naj spletna stran za družbeno odgovornost

Projekt: www.varninainternetu.si/spletna-higiena-backup, Izvajalec: KOFEIN DIZAJN, razvoj vidnih sporocil, d.o.o., Naročnik: Si-CERT, ARNES

Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije

Projekt: gov.si, Izvajalec: INNOVATIF, družba za razvoj komunikacijskih konceptov, d.o.o. Naročnik: Ministrstvo za javno upravo

Naj spletna stran za turizem, dogodke ali prosti čas

Projekt: cokoladnavas.si, Izvajalec: spletna POSTAJA d.o.o., Naročnik: Luxury glamping resort - CHOCOLATE VILLAGE.

Naj predstavitev produkta ali storitve

Projekt: argeta.si, CNJ d.o.o. skupaj z Luna TBWA, Naročnik: ATLANTIC DROGA KOLINSKA, Živilska industrija, d.o.o.

Naj predstavitev podjetja ali startupa

Projekt: squareme.si, Izvajalec: SME, kreativna produkcija, d.o.o., Naročnik: SME, kreativna produkcija, d.o.o.

Naj spletna trgovina

Projekt: gorenje.si, Izvajalec: Gorenje d.o.o. Naročnik: Gorenje d.o.o.

Naj spletna stran izobraževalnih in znanstvenih organizacij

Projekt: kulinaricna-dozivetja.si, Izvajalec: Idearna, oglaševalska agencija d.o.o., Naročnik: Biotehniški izobraževalni center Ljubljana.

Posebni nagradi:

Naj projekt Netko 2020

Projekt: argeta.si, CNJ d.o.o. skupaj z Luna TBWA, Naročnik: ATLANTIC DROGA KOLINSKA, Živilska industrija, d.o.o.

Naj izvajalec Netko 2020

INNOVATIF, družba za razvoj komunikacijskih konceptov, d.o.o.

Fotogalerija