Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Z nagradami Netko nagradili najboljše spletne strani

Z nagradami Netko nagradili najboljše spletne strani

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), ki je lastnica nagrade Netko, in Register.si, kot skrbnik slovenske nacionalne domene .si skupaj, smo podelili nagrade Netko za najboljše spletne strani s končnico .si.

Arhiv: Slovenija potrebuje svoje ''osupljive Grace'' na področju kibernetske varnosti

Arhiv: Slovenija potrebuje svoje ''osupljive Grace'' na področju kibernetske varnosti

V sredo, 29. marca 2023, je na #GZS potekal dogodek Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi, ki so ga organizirali Sekcija za kibernetsko varnost, ki deluje v okviru Združenja za informatiko in telekomunikacije, IKT Horizontalna mreža in DIH Slovenije. Dogodka se je udeležila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za digitalno preobrazbo dr. Aida Kamišalić Latifić.

ZIT  sodeloval v prvem ciklu spremljanja za uresničitev digitalnih ciljev EU do leta 2030

ZIT sodeloval v prvem ciklu spremljanja za uresničitev digitalnih ciljev EU do leta 2030

8. januarja 2023 je začel veljati program politike za Digitalno desetletje do leta 2030, mehanizem spremljanja in sodelovanja za uresničitev skupnih ciljev za digitalno preobrazbo Evrope do leta 2030 v katerem so Evropski parlament, države članice in Komisija prvič skupaj določili konkretne cilje na štirih ključnih področjih digitalne preobrazbe. Te cilje bo spremljal cikličen postopek sodelovanja, namenjen spremljanju napredka in določitvi mejnikov.

Ustanovitev sekcije za eZdravje

Ustanovitev sekcije za eZdravje

Namen sekcije je združevati gospodarstvo, javni sektor in državne institucije ter posamezne strokovnjake za skupen razvoj zmogljivosti eZdravja in tako prispevati k digitalnem razvoju gospodarstva in javnega sektorja.