Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


ZIT podelili nagrade najboljšim mladim slovenskim tekmovalcem računalništva in informatike

ZIT podelili nagrade najboljšim mladim slovenskim tekmovalcem računalništva in informatike

Danes je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala zaključna podelitev nagrad najboljšim ACM tekmovalcem in tekmovalkam računalništva in informatike v Sloveniji in najboljšim mentorjem. Dogodek je organiziralo Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z ACM Slovenija, IKT horizontalno mrežo in DIH Slovenija.

Slovenija sodeluje v največji vaji kibernetske  obrambe na svetu

Slovenija sodeluje v največji vaji kibernetske obrambe na svetu

V organizaciji Natovega centra odličnosti za kibernetsko obrambo ta teden poteka največja vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja na svetu. V Sloveniji jo organizira obrambno ministrstvo v sodelovanju s Sekcijo za kibernetsko varnost pri Gospodarski zbornici Slovenije in IKT Horizontalno mrežo

Javna predstavitev strategije Digitalna Slovenija 2030

Javna predstavitev strategije Digitalna Slovenija 2030

V Hiši Evropske unije v Ljubljani je potekala javna predstavitev strategije Digitalna Slovenija 2030, krovnega dokumenta Vlade Republike Slovenije na področju digitalne preobrazbe, ki je bil sprejet 23. marca 2023.

Rezultati volitev v UO ZIT

Rezultati volitev v UO ZIT

Med 3. in 11. aprilom 2023 so potekale volitve za nove člane upravnega odbora. Z 12. aprilom smo dobili nov UO ZIT.

Arhiv: ODPOVEDANO: Gospodarska delegacija na Češko

Arhiv: ODPOVEDANO: Gospodarska delegacija na Češko

V okviru krepitve in poglabljanja gospodarskih in poslovnih odnosov med Slovenijo in Češko bo Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Gospodarsko zbornico v Brnu, Agencijo SPIRIT, IKT Horizontalno mrežo in Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve, organizirala Poslovni forum z naslovom “Get2gether: Czech – Slovenian cyber security forum”, ki bo potekal med 16. in 17. majem 2023, na gospodarski zbornici Brno ter Masarykovi Univerzi.

Zdravstvena  reforma: Gredo predlagane rešitve v pravo smer?

Zdravstvena reforma: Gredo predlagane rešitve v pravo smer?

Gredo predlagane rešitve v pravo smer? Igor Zorko, predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS, meni, da je v tem kontekstu predvsem pomembna digitalizacija, ki je usmerjena v optimizacijo procesov in dela. Meni, da večina sistemov v slovenskem zdravstvu že deluje dobro, a ne najbolj sodobno. Z razliko od drugih držav, v Sloveniji digitalizaciji in optimizaciji namenjamo manj denarja. Vsi sistemi so tako sedaj stari od 10 do 20 let, saj v preteklih letih ni bilo interesa za njihovo nadgradnjo.

Na strateškem svetu GZS za več sodelovanja z ministrstvom za digitalno preobrazbo

Na strateškem svetu GZS za več sodelovanja z ministrstvom za digitalno preobrazbo

Nujno je, da Ministrstvo za digitalno preobrazbo bolj upošteva Gospodarsko zbornico Slovenije pri pripravi ključnih strateških dokumentov in odločitev s področja digitalizacije, je sklep seje Gospodarskega strateškega sveta za digitalizacijo (GSSD), ki kot cilj do leta 2030 izpostavlja napredovanje Slovenije na 5. mesto na indeksu digitalnega gospodarstva in družbe (DESI).

 Volitve za nove člane upravnega odbora ZIT

Volitve za nove člane upravnega odbora ZIT

Med 3. in 7. aprilom 2023 bodo potekale volitve za nove člane upravnega odbora. Za novo sestavo smo prejeli 24 kandidatur. Spodaj objavljamo seznam prispelih kandidatur.