Zapri

Novice


 


Podeljene nagrade ZITko leta

 

 

S ponosom sporočamo, da smo letos prvič nagradili naše člane za njihov trud, delo, rezultate, ki so bistveno pripomogli k uveljavitvi ZIT in njegovih aktivnosti. Podelili smo tri nagrade za posebne dosežke ZITko leta ter nagrado za ZIT partnerja leta. Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

V Združenju za informatiko in telekomunikacije naši člani aktivno sodelujejo v številnih pobudah, delovnih skupinah in sekcijah. Njihove aktivnosti,  izkušnje, delo in energija, ki jih usmerjajo v izboljševanje pogojev za IKT panogo, njeno boljšo izvozno usmerjenost ter za podporo digitalizacije v Sloveniji nasploh, zelo cenimo. In rezultati kažejo, da smo pri tem uspešni, kar nas res zelo veseli.

Za člane, ki so bili v lanskem letu še posebej angažirani s svojim delom in rezultati, smo se odločili, da jim podelimo nagrado  za posebne dosežke -ZITko leta (Member of the year) ter priznanje za ZITov partner leta (Partner of the year) – ki je največ prispeval k delu združenja.

Med štirinajstimi kandidati (Andrej Kotar, Andrej Rakar, Katja Mohar Bastar, Ernest Žejn, Boštjan Mešič, Gaber Terseglav, Igor Zorko, Gregor Spagnolo, Janko Burgar, Martin Puhar, Aleksander Bastl, Andreja Lampe, Mihael Nagelj, Milan Gabor in Igor Zorko) je žirija v sestavi upravnega odbora ZIT za priznanja izbrala zmagovalne člane:

Ernest Žejn, direktor, Žejn d.o.o.
Za posebne dosežke- ZITko leta

Igor Zorko, direktor, ZZI d.o.o
Za posebne dosežke- ZITko leta

Aleksander Bastl, direktor, BASS d.o.o
Za posebne dosežke- ZITko leta

Katja Mohar Bastar, direktorica, Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIHS)
ZITov partner leta za večjo digitalno ambicijo

»Ponosen sem na odlično sodelovanje s številnimi našimi člani za IKT panogo pomembnih aktivnosti in pobud. Še posebej bi pohvalil letošnji izbor kandidatov in seveda končne nagrajence, ki so s svojim požrtvovalnim delom in energijo prispevali levji delež k dobremu delu in prepoznavnosti ZIT,« je povedal Nenad Šutanovac, direktor ZIT.

ZIT je izredna skupnost motiviranih IKT podjetij in posameznikov, ki prispevajo vsak svoj kamenček v  mozaiku razvoja slovenke digitalizacije in razvoja IKT branže, je ob nagradi povedal Igor Zorko, direktor ZZI d.o.o  in dodal »veseli smo lahko tudi, da imamo tako profesionalno ekipo. Najbolj vesel sem, če sem lahko del te družbe in če moj kamenček prispeva kaj k doseganju skupnega cilja.«

 »Zaradi globalizacije mastodontska podjetja iz tujine na področju IKT sektorja vstopajo v vse pore IKT gospodarstva in možno prosperiranje je izključno z inovativnimi disruptivnimi izdelki in s povezovanjem. ZIT nam omogoča oboje, tako širjenja lastnih obzorij, kot združevanja in gradnje različnih konzorcijev, da skupaj premagamo Goljata. Iskreno sem hvaležen vsem za prepoznavo doprinosa in dodelitev nagrade, vendar nas vse skupaj večino dela še čaka,«  je povedal Ernest Žejn, direktor Žejn d.o.o.

»Vsem nam iz IKT industrije je ZIT skupna točka za izmenjavo dobrih praks in sodelovanje, saj smo skupaj še močnejši. Digitalizacija procesov, ki poteka v podjetjih je priložnost za vse nas in s sodelovanjem bomo našim naročilom omogočili prehod v digitalno družbo. Seveda to nebi bilo možno brez odlične ZIT ekipe in lahko rečem "računajte na nas" tudi v prihodnje, » se je za nagrado zahvalil Aleksander Bastl, direktor BASS d.o.o

»Z ZIT stremimo k istim ciljem in delamo v isti smeri. Verjamem, da moramo partnerji neprestano graditi odnos, da ga nikdar ne smemo vzeti za samoumevnega in da takrat ko gremo v isto smer, eden drugega spodbujamo k skupni rasti. Naša skupna rast je hitra, kot so hitro razvijajoča se tudi vsa področja digitalizacije, pot pred nami je še dolga in zahtevna. Zahvaljujem se za priznanje in zaupanje in se veselim naslednjih etap,«  je nagrado za partnerja leta komentirala direktorica Katja Mohar Bastar, DIHS.


 

 

Fotogalerija