Zapri

Novice


 


Mnenje o dopisu “Informacije o aktivnostih na področju digitalizacije v zdravstvu”

Delovna skupina za eZdravje, Združenja za informatiko in telekomunikacija pri GZS , je Ministrstvu za zdravje poslala dopis glede Informacije o aktivnostih na področju digitalizacije v zdravstvu, ki so ga na MZ naslovili na izvajalce zdravstvene dejavnosti.

V dopisu so poudarili,  da so aktivnosti pri digitalizaciji zdravstvenih procesov dobile nov zagon, vendar ocenjujejo, da načrtovan pristop ni optimalen in gre v smeri dodatnih nejasnosti pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti, pa tudi v smeri nelojalne konkurence podjetjem, ki razvijajo in tržijo rešitve na področju zdravstvene informatike.

Gospodarstveniki so pripravljeni sodelovati povsod, kjer lahko s svojim znanjem in izkušnjami pripomorejo k digitalizaciji zdravstva, zdravstvenih storitev in posredno optimizaciji samih procesov. Vsekakor pa je pomembno tudi, da so vidni kot partnerji, ki prispevajo svoj del k projektom.

Kot predstavniki IKT podjetij, ki so ključna pri podpori učinkovitega delovanja zdravstvenega sistema, si želijo odprtega dialoga s predstavniki MZ in so odprti za pogovore o možnih oblikah sodelovanja.

Več o dopisu tukaj >>

Fotogalerija